Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕΟΤ: Τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου στο επίκεντρο δημοφιλούς πολωνικής εκπομπής
Press Trip

ΕΟΤ: Τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου στο επίκεντρο δημοφιλούς πολωνικής εκπομπής

Ένα πολωνικό συνεργείο παρουσίασε την ομορφιά και τον πολιτισμό των νησιών Σάμος, Χίος και Λέσβος στην επιτυχημένη εκπομπή “Dancing with the world.” Ο σκοπός ήταν να προωθήσει τον τουρισμό σε Πολωνούς και Λιθουανούς θεατές, αναμένεται να μεταδοθεί τον Οκτώβριο και Ιανουάριο του 2024.

Την ιδιαίτερη ομορφιά, το πολιτιστικό απόθεμα, αλλά και τις πολυάριθμες επιλογές που προσφέρουν στους επισκέπτες τους η Σάμος, η Χίος και η Λέσβος, αποτύπωσε συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης της Πολωνίας TVP, που βρέθηκε στην περιοχή από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Το δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με στόχο την προβολή των νησιών αυτών, που είναι λιγότερο γνωστά για τους Πολωνούς ταξιδιώτες, στην ιδιαίτερα επιτυχημένη εκπομπή «Dancing with the world». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταδίδεται τόσο από την πολωνική όσο και από την λιθουανική τηλεόραση, παρουσιάζοντας τον πολιτισμό, την κουζίνα, την ιστορία και τη λαογραφία των επιλεγμένων προορισμών και προτρέποντας τους θεατές να τους επισκεφθούν.

Το πολωνικό συνεργείο, που συνοδευόταν από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ, Νίκη Νικολοπούλου, κατέγραψε στα ρεπορτάζ του τον φυσικό πλούτο και τις γραφικές πόλεις των νησιών αυτών, τις παραλίες τους και τις δυνατότητες για θαλάσσια αθλήματα, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μεσαιωνικά κάστρα και τις εκκλησίες, τις τουριστικές υποδομές, την ελληνική μουσική, τους τοπικούς χορούς, τη λαϊκή τέχνη και την τοπική γαστρονομία, εκθειάζοντας παράλληλα τον μοναδικό χαρακτήρα της ελληνικής φιλοξενίας.

Η εκπομπή για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα μεταδοθεί στα τέλη του Οκτωβρίου 2023 και σε επαναλήψεις από τον Ιανουάριο του 2024, στο κεντρικό κανάλι του TVP, στο TVP Woman, στο TVP Entertainment, στο streaming του TVP, καθώς και στο TVP Wilno (Λιθουανίας), ενώ εκτιμάται ότι θα την παρακολουθήσουν συνολικά 4,2 εκατ. θεατές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023
28/11/2023
27/11/2023
24/11/2023