Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΜεγάλη η συμμετοχή κόσμου στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων
Υπουργείο Πολιτισμού

Μεγάλη η συμμετοχή κόσμου στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

Τις εκδηλώσεις «Ανοικτοί δρόμοι- Πολιτισμός για Όλους», που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Μαΐου, στους αρχαιολογικούς χώρους γύρω από την Ακρόπολη, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, παρακολούθησεο Υπουργός Πολιτισμού, […]

Τις εκδηλώσεις «Ανοικτοί δρόμοι- Πολιτισμός για Όλους», που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Μαΐου, στους αρχαιολογικούς χώρους γύρω από την Ακρόπολη, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, παρακολούθησε<...>ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης.

“Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων” δήλωσε ο κ. Λιάπης, “ξεκινήσαμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα και ανοίξαμε τα μουσεία μας στο κοινό στους πολίτες της Αθήνας. Είναι μια προσπάθεια που στοχεύει να συνδέσει την πολιτιστική μας κληρονομιά με την σύγχρονη δημιουργία. Θέλουμε να δώσουμε μια νέα πνοή στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία μας, να δημιουργήσουμε σύγχρονα κύτταρα πολιτισμού”.

Υπήρξε μεγάλη επιτυχία και αρθρόα προσέλευση του κόσμου σε αυτή την προσπάθεια, και αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα σκοπεύουμε να το συνεχίσουμε. Είναι μια προσπάθεια που προσωπικά με συγκινεί, διότι τα μουσεία μας και οι αρχαιολογικοί μας χώροι πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Και αυτός ο συνδυασμός, η διαλεκτική σχέση μεταξύ της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της σύγχρονης δημιουργίας είναι στρατηγικός στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024