Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσεις2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουριστικοί Λιμένες – Μαρίνες: Όλα τα νέα δεδομένα εξετάστηκαν στη Λέσβο
Συνέδρια

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουριστικοί Λιμένες – Μαρίνες: Όλα τα νέα δεδομένα εξετάστηκαν στη Λέσβο

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην ομιλία του υπογράμμισε τα οφέλη της ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού και της ανάπτυξης ή αναβάθμισης του δικτύου μαρίνων και λιμενικών καταφυγίων κατά μήκος των συνόρων του Βορείου Αιγαίου.

Ξεκίνησε την Πέμπτη 24 και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Αυγούστου 2023, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουριστικοί Λιμένες – Μαρίνες, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στη διάρκειά του τριήμερου συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα σύγχρονα  δεδομένα στο χώρο των επιστημών και των τεχνολογιών, που σχετίζονται με τις μαρίνες, τα λιμενικά καταφύγια και τις λοιπές λιμενικές εγκαταστάσεις, που  θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού της χώρας, στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών και στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης απηύθυνε χαιρετισμό και σε δεύτερο χρόνο ομιλία σχετικά με τους τουριστικούς λιμένες και τις μαρίνες του Βορείου Αιγαίου. Στο πλαίσιο της ομιλίας του, αναφέρθηκε στη Λέσβο, τα χαρακτηριστικά του νησιού, την κοινωνία της, την οικονομία και τον πολιτισμό της, τον τουρισμό της και την κατάσταση των λιμανιών και καταφυγίων που διαθέτει το Βόρειο Αιγαίο. Υπογράμμισε τα οφέλη της ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού και της ανάπτυξης ή αναβάθμισης του δικτύου μαρίνων και λιμενικών καταφυγίων κατά μήκος των συνόρων του Βορείου Αιγαίου, ενώ στο περιθώριο της ομιλίας του ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για την εξέλιξη του μεταναστευτικού προβλήματος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις προϊούσες αυξανόμενες ροές το τελευταίο διάστημα.

Στην πρώτη εναρκτήρια συνεδρία, γραπτό χαιρετισμό απέστειλε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι και σύνεδροι, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας  δρ. Νικόλαος Λιάπης και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Στέλιος Ξανθόπουλος, η πρώην διευθύντρια του Υπουργείου Τουρισμού κα Α. Μαρκάτου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς και του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ενώ συντονιστής ήταν ο  διευθύνων σύμβουλος της Five Senses Consulting και σύμβουλος Ανάπτυξης Κρουαζιέρας κ. Ιωάννης Μπρας.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Ειδικότερα στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης ,  καλωσορίζοντας τους συνέδρους τόνισε: “Οργανώνουμε αυτό το συνέδριο, το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο μετά το πρώτο που είχαμε διοργανώσει το 2015 στο Πολυτεχνείο και είχαμε ευρεία συμμετοχή. Τότε είχαμε πει ότι θα συνεχίσουμε όπως κάθε τρία χρόνια τα συνέδρια των λιμένων και τα συνέδρια των ακτών. Μετά την αφυπηρέτησή μου δε συνεχίστηκε και μεταξύ όλων, σκέφτηκα ότι θα πρέπει το συνέδριο για τους τουριστικούς λιμένες να συνεχιστεί. Είναι ένα ενδιαφέρον θέμα για την Ελλάδα, η οποία είναι 16,5 χιλιάδες χλμ. ακτές, θάλασσα και πολιτισμός. Μέρος του θαλασσίου μετώπου είναι οι μαρίνες και τοι τουριστικοί λιμένες. Σε μία εποχή που αναζητούμε τρόπους ανάπτυξης του τουρισμού. Το πρότεινα λοιπόν και συμφώνησε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Χαίρομαι που ανταποκριθήκατε  με 32 εισηγήσεις. Σας καλωσορίζει λοιπόν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και προσβλέπει στα συμπεράσματα του συνεδρίου που θα εξαχθούν. Σας ευχαριστούμε που τιμήσατε την πρόσκληση μας και ήρθατε εδώ για να μας μεταφέρετε στην εσχατιά της Ελλάδας και της Ευρώπης τις γνώσεις και τα επιστημονικά σας συμπεράσματα”.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν από πλευράς Περιφέρειας οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Πανάγος Κουφέλος, Παντελής Μπουρνιάς, και πολλά υπηρεσιακά στελέχη. Στη διοργάνωση του συνεδρίου το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας, συνεργάσθηκαν τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Μυτιλήνης και Χίου, η Μαρίνα Μυτιλήνης ΑΕ, η Μαρίνα Χίου ΑΕ και η Σάμος Μαρίνα ΑΕ

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024