Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣε κρίσιμη κατάσταση ο ιδιοκτήτης της Pegasus Airlines και η σύζυγός του ύστερα από ατύχημα στη Λέρο
Αεροπορικές εταιρείες

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ιδιοκτήτης της Pegasus Airlines και η σύζυγός του ύστερα από ατύχημα στη Λέρο

Τόσο ο Ali Sabanci, όσο και η σύζυγός του, Vuslat Dogan Sabanci, φέρεται ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση, σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ali Sabanci, πρόεδρος της Esas Holding, μητρικής εταιρείας της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines, τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο ατύχημα κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημη δήλωση της Esas Holding την περασμένη Παρασκευή0. Η σύζυγός του Vuslat Dogan Sabanci και εξέχουσα επιχειρηματική προσωπικότητα, αναφέρθηκε επίσης ότι τραυματίστηκε σοβαρά.

Αν και η δήλωση της εταιρείας ήταν λακωνική, πολλά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ζευγάρι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε αργά την Πέμπτη κοντά στη Λέρο, όταν το φουσκωτό ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν, καθ’οδόν προς την ακτή από τη θαλαμηγό τους, έπεσε πάνω σε βράχια.

Σε ανακοίνωση της ελληνικής ακτοφυλακής αναφέρεται ότι στο ταχύπλοο, όταν συνετρίβη, επέβαιναν έξι άτομα – τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι, ένας Νοτιοαφρικανός και ένας Βρετανός. Και οι έξι μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και οι τέσσερις εξήλθαν το ίδιο βράδυ. “Ιδιωτικό σκάφος-ασθενοφόρο μετέφερε έναν άνδρα και μια γυναίκα τουρκικής υπηκοότητας στην Τουρκία”, ανέφερε η δήλωση, χωρίς να ταυτοποιηθεί κανένας από τους ασθενείς.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στην Αλικαρνασσό για ιατρική φροντίδα. Στη συνέχεια, ο Ali Sabanci, ηλικίας 54 ετών, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη για περαιτέρω θεραπεία. Η Vuslat Dogan Sabanci, 52 ετών, μεταφέρθηκε αργότερα στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο Ali Sabanci κατάγεται από μια από τις πιο εύπορες οικογένειες της Τουρκίας και ίδρυσε την Esas Holding, μαζί με τον πατέρα και την αδερφή του. Από την εξαγορά της Pegasus Airlines το 2005, την έχει μετατρέψει στη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας.

Η σύζυγός του, Vuslat Doğan Sabancı είναι καλλιτέχνης και επιχειρηματίας. Ιδρύτρια του Ιδρύματος Vuslat, είναι επίσης αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Aydin Dogan, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Εταιρειών Dogan και της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Hepsiburada της Τουρκίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024