Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια Τουρισμού“Διώξαμε” το συνέδριο των 2500 Βρετανών τουριστικών πρακτόρων

“Διώξαμε” το συνέδριο των 2500 Βρετανών τουριστικών πρακτόρων

Ένα βήμα πίσω για το συνεδριακό –και όχι μόνο- τουρισμό της χώρας μας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ακύρωση του συνεδρίου της ABTA (Ένωση ταξιδιωτικών Πρακτόρων Μ. Βρετανίας) το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Αθήνα τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα συμμετείχαν περίπου 2500 σύνεδροι και συνοδοί…

Ένα βήμα πίσω για το συνεδριακό –και όχι μόνο- τουρισμό της χώρας μας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ακύρωση του συνεδρίου της ABTA<...> (Ένωση ταξιδιωτικών Πρακτόρων Μ. Βρετανίας) το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Αθήνα τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα συμμετείχαν περίπου 2500 σύνεδροι και συνοδοί. Μετά από απόφαση της ABTA το συνέδριο θα διεξαχθεί στη Μαρμπέλλα της Ισπανίας από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2006. Η εξέλιξη αυτή, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τους λόγους που επέβαλαν στην ABTA να λάβει αυτή την απόφαση.

Σε επικοινωνία που είχε το TravelDailyNews με τον κ. Keith Betton, Head of Corporate Affairs του ABTA, επικεφαλή της ABTΑ για τη διοργάνωση των ετήσιων συνεδρίων, μας επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς η ABTA αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία με την ελληνική πλευρά. Χαρακτηριστικά ανάφερε: «…άλλαζαν συχνά οι υπεύθυνοι με τους οποίους καλούμασταν να συνεννοηθούμε, υπήρχε σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας». Στο ίδιο μήκος κύματος συμπλήρωσε: «…δυστυχώς δεν υπήρχε σωστός συντονισμός με την Ελλάδα».

Εύλογο είναι η εξέλιξη αυτή να δημιουργεί αναστάτωση στην ελληνική πλευρά η οποία κατά κάποιο τρόπο «τρέχει» να μαζέψει τα αμάζευτα. Από την πλευρά του το υπουργείο επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις που είχαν δοθεί για την άρτια διοργάνωση του συνεδρίου ίσχυαν και ισχύουν στο ακέραιο. Κλείνοντας την ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης αναφέρει ότι, «…η Ελλάδα δεν θα σταματήσει να επιδιώκει τη φιλοξενία κάποιων από τα επόμενα ετήσια συνέδρια του ABTA». Σε προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με κάποιον υπεύθυνο από το υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης να σχολιάσει το γεγονός, αλλά και τις παραπάνω δηλώσεις του υπευθύνου της ABTA δεν υπήρξε ανταπόκριση και μας παρέπεμψαν στην σχετική ανακοίνωση!

Σκληρή είναι η κριτική της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας την απώλεια «μεγάλο πλήγμα για το μεταολυμπιακό τουρισμό της Ελλάδος». Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το TravelDailyNews με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολο Κατσιφάρα, κάλεσε το υπουργείο να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις, ενώ πρόσθεσε: «…η απώλεια αυτή αναδεικνύει την ασυνέπεια της κυβέρνησης μεταξύ λόγων και πράξεων. Όταν ακούμε για αναβάθμιση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι σαφές ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ερώτηση που καταθέτουν προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κατσιφάρας, Aννα Διαμαντοπούλου, Ροδούλα Ζήση, Χρήστος Πρώτόπαπας και Παναγιώτης Σγουρίδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του HATTA κ. Γιάννης Ευαγγέλου προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός τονίζοντας: «…πρόκειται για αλλαγή τακτικής, εξ` αιτίας και της νέας διοίκησης του ABTA η οποία ανέλαβε πριν από περίπου ένα μήνα». Όσον αφορά για την άρση της λειτουργίας του CVB της Αθήνας και στο πόσο αυτό μπορεί να επηρέασε αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει καθώς όλες οι αρμοδιότητες του CVB έχουν περάσει στον HATTA, μέχρι να ενταχθεί στον Οργανισμό της Αθήνας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024