Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΕνδιαφέρουσες εισηγήσεις στο συνέδριο του ΙΤΕΠ

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις στο συνέδριο του ΙΤΕΠ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) με θέμα «Τουρισμός, Αναψυχή και Ελεύθερος Χρόνος» στις 24 – 25 Αυγούστου, 2000. Τις […]

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ<.>) με θέμα «Τουρισμός, Αναψυχή και Ελεύθερος Χρόνος»<...> στις 24 – 25 Αυγούστου, 2000.
Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε με τον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Γεν. Γραμματέας του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων και της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων και Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών κύριος Ευστράτιος Βασιλικός.
Στις δύο ημέρες του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν πέντε συνεδρίες, στις οποίες προέδρευαν με σειρά οι κ.κ. Γρηγόρης Παπανίκος, Επιστημονικός Σύμβουλος του ΙΤΕΠ, Δημήτρης Μπούχαλης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Surrey, Λουκάς Ντούβας, Διευθυντής της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Sybil Hofmann, καθηγήτρια και Πρόεδρος του Alpine Center for Hotel & Tourism Management Studies και Χρήστος Ακρίβος, καθηγητής στο ΤΕΙ Αθήνας.
Στο Συνέδριο παρουσίασαν τις εργασίες και τα αποτελέσματα των ερευνών τους 27 καθηγητές και ερευνητές από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Μεταξύ άλλων εργασίες παρουσίασαν ο Δρ. Δημήτρης Μπούχαλης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Surrey, η κ. Ailleen Harrison καθηγήτρια στο Oxford Brookes University, ο κ. Χαράλαμπος Κανελλόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο κ. Αθανάσιος Κριεμάδης, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο κ. Πάρις Τσάρτας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο κ. Χρήστος Πετρέας, Οικονομολόγος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας STADIA Ltd., ο κ. Αντώνης Κλειδάς, υποψήφιος διδάκτωρ στο Tilburg University, ο κ. Αλεξανδρος Παρασκευάς από το Oxford Brookes University, ο κ. David Bowen καθηγητής στο Oxford Brookes University, η κ. Evgenia Wickens καθηγήτρια στο Buckinghamshire Chiltrens Unversity College, ο κ. Nigel Hemmington, καθηγητής στο Bournemouth University.
Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του διημέρου ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες όμως θεωρούμε ότι για ένα τέτοιου επιπέδου επιστημονικό συνέδριο οι οργανωτές αξίζει να δώσουν μεγαλύτερη δημοσιότητα καθώς και ιδιαίτερη προσοχή στην οργανωτική λεπτομέρεια που θα αναδείξει τον επαγγελματισμό και την επιστημονικότητα του οργανωτικού φορέα. Η επιλογή μεγαλύτερης αίθουσας σε κεντρικό ξενοδοχείο για την επόμενη διοργάνωση, θα δώσει τη δυνατότητα σε μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας του τουρισμού καθώς και σε επαγγελματίες του κλάδου που έχουν σχετικό ενδιαφέρον να αποκτήσουν την ενημέρωση που απαιτείται για τις σύγχρονες εξελίξεις.
Το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων θα γίνει στο τέλος Αυγούστου του 2001.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024