Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚων/νος Μαρινάκος: “Αυτές είναι οι παρεμβάσεις για να γίνει η Πελοπόννησος τουριστικός προορισμός υψηλής ανταγωνιστικότητας”
Συνέδρια

Κων/νος Μαρινάκος: “Αυτές είναι οι παρεμβάσεις για να γίνει η Πελοπόννησος τουριστικός προορισμός υψηλής ανταγωνιστικότητας”

Οι δράσεις της πολιτικής συνοχής θα πρέπει να κατευθυνθούν σε εκείνους τους παράγοντες που έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή στη βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών και της ανταγωνιστικότητας σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες.

Στο 4ο Διεθνές Olympia Forum που διοργανώθηκε από το Delphi Economic Forum και την εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” (22-24 Σεπτεμβρίου 2023) στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε ως ομιλητής ο επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, με κεντρικό θέμα ανάλυσης τον ρόλο του τουρισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη και ευημερία, την οικονομική ολοκλήρωση και την κοινωνική συνοχή. Στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο κ. Νικόλαος Κοροβέσης, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, εκτελεστικός διευθυντής του ΣΕΤΕ και ο κ. Σωτήρης Βαρελάς, επίκουρος καθηγητής Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στο τριήμερο συνέδριο συμμετείχαν επίσης εξέχουσες προσωπικότητες από το πολιτικό, οικονομικό και ακαδημαϊκό χώρο, ενώ το διεθνές Olympia Forum IV είναι το μοναδικό συνέδριο στην Ελλάδα, αφιερωμένο αποκλειστικά στην ενδυνάμωση πόλεων. Παράλληλα, έχει γίνει με τα χρόνια ένας κοινός τόπος συνάντησης και ανταλλαγής καλών πρακτικών για τις προκλήσεις στην περιφερειακή ανάπτυξη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Μαρινάκος αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν, προκειμένου η Πελοπόννησος να καταστεί ένας τουριστικός προορισμός με υψηλή ανταγωνιστικότητα, με έμφαση στην διαμόρφωση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, τη βελτίωση και ενίσχυση υποδομών, αναδομών και ειδικών τουριστικών εγκαταστάσεων, την αναγκαιότητα ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων και δομών, την πράσινη ανάπτυξη και αειφορία, την ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και απασχόλησης και την ενδυνάμωση της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Η περιφερειακή πολιτική αποτελεί ζωτικό μέρος της στρατηγικής της ΕΕ, για στενότερη οικονομική ολοκλήρωση, ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και κοινωνική συνοχή. Ταυτόχρονα, η αποκέντρωση έχει εξελιχθεί σε ισχυρή τάση διαχείρισης όχι μόνο περιφερειακών και τοπικών θεμάτων αλλά και εθνικών. Η επιτυχής λειτουργία της πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής σε επίπεδο ΕΕ έχει στρατηγική σημασία από την άποψη της συνολικής διαδικασίας ολοκλήρωσης.

Η ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής και η μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και των περιφερειών δεν αποτελούν μόνο μία από τις κύριες προτεραιότητες της ολοκλήρωσης, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν δικαιολογημένες προσδοκίες των ανθρώπων που ζουν στα κράτη μέλη της Ένωσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024