Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύνοδος WPL: Πάνω από 270 συμμετοχές γυναικών-ηγετών από 57 χώρες στην Αθήνα
Συνέδρια

Σύνοδος WPL: Πάνω από 270 συμμετοχές γυναικών-ηγετών από 57 χώρες στην Αθήνα

WPL

Η Ελλάδα ανέλαβε τη φετινή διεξαγωγή της Συνόδου του “Women Political Leaders Athens Summit 2024″στην Αθήνα.

Το μέλλον της γυναικείας εκπροσώπησης στην πολιτική, αλλά και τη βελτίωση των θεσμών και μηχανισμών λειτουργίας της Δημοκρατίας  με την ισότιμη συμμετοχή ανεξαρτήτως φύλου, ανέδειξε μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη στην εναρκτήρια ομιλία των εργασιών της διήμερης Συνόδου του WPL που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με περισσότερες από 270 συμμετοχές γυναικών από 57 χώρες.

Η κα Κεφαλογιάννη έχοντας διατελέσει πρέσβειρα του δικτύου WPL στην Ελλάδα επί τρία χρόνια 2020-2023, είχε κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση, καθώς μετά από πρόσκληση της προέδρου του WPL Silvana Koch-Mehrin, ανέλαβε τη φετινή διεξαγωγή της Συνόδου του “Women Political Leaders Athens Summit 2024“στην Αθήνα.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη στην εναρκτήρια ομιλία των εργασιών της διήμερης Συνόδου του WPL στην Αθήνα.

Την εξέχουσα και ιδιαίτερη σημασία που έχει το γεγονός για τη χώρα μας, αποδεικνύει η παρουσία στην Αθήνα εκατοντάδων γυναικών που έχουν αναλάβει πολιτικά αξιώματα, -πρόεδροι, πρωθυπουργοί, υπουργοί, μέλη κοινοβουλίων, δήμαρχοι κ.α.-  αλλά και διοργάνωση του υπό  την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με  συνδιοργανωτές το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τη συνεισφορά της Περιφέρειας Αττικής.

Η υπουργός Τουρισμού στην προσφώνησή της ανέφερε ότι είναι μεγάλη η τιμή για την χώρα μας που η Σύνοδος του WPL το 2024 παίρνει σάρκα και οστά, εδώ, στην Αθήνα, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι  ο τίτλος της φετινής Συνόδου επελέγη από το WPL να είναι “Δημοκρατία για τον 21ο Αιώνα”.

“Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά, το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που εμπνεύστηκαν οι Αθηναίοι πολίτες – η Δημοκρατία- συνεχίζει να υπάρχει και να εξελίσσεται’’, τόνισε η  κα Όλγα Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: ‘‘Σε αυτό το σύστημα που ξεκίνησε από άνδρες πολιτικούς, οι γυναίκες  δεν περιλαμβάνονταν. Ο ρόλος τους ήταν εξαιρετικά περιορισμένος. Έπρεπε να παραμείνουμε- πολιτικά αόρατες-  για αιώνες και να φτάσουμε στον Διαφωτισμό και στη βιομηχανική επανάσταση…’’

WPL

Από δεξιά προς τα αριστερά: Η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, η υπουργός τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και η πρόεδρος του WPL, Silvana Koch-Mehrin.

Η υπουργός Τουρισμού, περιγράφοντας την σταδιακή εξέλιξη της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική κατέληξε λέγοντας: “Και σήμερα, είμαστε εδώ… Γυναίκες πολιτικοί από 57 χώρες του πλανήτη. Γυναίκες του 21ου αιώνα με διεκδικήσεις, με θάρρος, με θέληση να προσφέρουμε στις κοινωνίες μας’’.

Η κα Κεφαλογιάννη απευθυνόμενη στις συνέδρους εξέφρασε την πεποίθησή της ότι “το πρόγραμμα των συζητήσεων θα αναδείξει τα ζητήματα της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης σε μια ισότιμη πολιτική του μέλλοντος, της βίας οποιασδήποτε μορφής κατά των γυναικών πολιτικών, τη στάση των κομμάτων ως φορέων δημοκρατίας.  Αναμένονται και πρόσφορες συζητήσεις για το μέλλον της γυναικείας εκπροσώπησης στην πολιτική, αλλά και για τη βελτίωση των θεσμών και μηχανισμών της Δημοκρατίας με την ισότιμη συμμετοχή ανεξαρτήτως φύλου καθώς οι γυναίκες πολιτικοί είναι εδώ και συζητούν για μια Δημοκρατία ανοιχτή, σύγχρονη και συμμετοχική. Μια Δημοκρατία που πρέπει να μας εμπεριέχει ισότιμα με τους άνδρες συναδέλφους. Μια Δημοκρατία του 21ου αιώνα”.

Να αναφερθεί ότι  οι εργασίες της Συνόδου διεξάγονται απο χθες Τετάρτη 20 και σήμερα, Πέμπτη 21 Μαρτίου στο NJV Plaza Hotel, όπου θα πραγματοποιηθούν 6 panels σε διάφορες πολιτικές θεματικές, θα υπάρξουν ομιλίες και fire side chats ενώ θα δοθεί έμφαση στο networking μεταξύ των γυναικών πολιτικών.

Επίσης, σήμερα το μεσημέρι οι αντιπροσωπείες θα μεταφερθούν στην αίθουσα της Γερουσίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου και θα ολοκληρωθεί η Σύνοδος Κορυφής με ομιλίες γυναικών -μελών κοινοβουλίων από όλο τον κόσμο.

Σε ειδική εκδήλωση της Συνόδου στο Μουσείο της Ακρόπολης θα βραβευθεί  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως η πρώτη Ελληνίδα στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024