Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΤουριστικών Επιχειρήσεων & ΞενοδοχείωνΤήνος: Έλεγχοι αποκάλυψαν κατάληψη 3000 τ.μ. αιγιαλού από επιχειρήσεις – Στο αυτόφωρο επιχειρηματίας
Παραλίες

Τήνος: Έλεγχοι αποκάλυψαν κατάληψη 3000 τ.μ. αιγιαλού από επιχειρήσεις – Στο αυτόφωρο επιχειρηματίας

Paralia Agios Fokas Tinos

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές σε δημοφιλής παραλίες της Τήνου όπου διαπιστώθηκαν μεγάλες παραβάσεις.

Αποκαλύφθηκαν σημαντικές παρανομίες που έλαβαν χώρα στην ακτή της Τήνου, έπειτα από εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Από την Τετάρτη, 16 Αυγούστου, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσία του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου και της γενικής γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας Νάγιας Κόλλια, ξεκίνησαν μια σειρά ελέγχων στην ακτογραμμή της Τήνου. Τα ευρήματά τους ήταν σοκαριστικά. Υπήρξε παράνομη κατάληψη 3.000 τ.μ. της ακτής και της παραλίας από τουριστικές επιχειρήσεις και ιδιώτες, από επιπλέον ομπρέλες, ξαπλώστρες καθώς και από ειδικές ξύλινες κατασκευές.

Σε ένα ακραίο περιστατικό, μάλιστα, ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο λόγω της μη συμμόρφωσής του με προηγούμενη διοικητική παράβαση που σχετιζόταν με το ίδιο ζήτημα. Άμεσες ενέργειες λήφθηκαν και η διαδικασία αφαίρεσης αυτών των παράνομων κατασκευών και αντικειμένων ξεκίνησε γρήγορα.

Η διαδικασία απομάκρυνσης των παράνομων κατασκευών και αντικειμένων ολοκληρώθηκε από την παραλία Αγίας Κυριακής, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε παράβαση. Ειδικά, για τις σταθερές κατασκευές που αποτυπώθηκαν και βρίσκονται εκτός σύμβασης, έχει ήδη ξεκινήσει η λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη εκδοθεί και τα σχετικά πρωτόκολλα κατεδάφισης.

→ Διαβάστε επίσης  Παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας και «κίνημα της πετσέτας» – Τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία και που εντοπίζονται τα σημαντικότερα κενά και προβλήματα

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024