Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βιώσιμος τουρισμός

Συνάντηση της Ολ. Αναστασοπούλου με εκπροσώπους των Global Water Partnership και The Coca Cola Company

Τατιάνα Ρόκου - 21 Ιούνιος 2022, 11:45

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δραστηριότητα της ΜΚΟ Global Water Partnership και πως θα μπορούσε να συμβάλει στην προαγωγή του ελληνικού τουρισμού μέσα από τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και διαχείρισης που υλοποιεί σε νησιά της Μεσογείου.


Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με  τους κ.κ. Βαγγέλη Κωνσταντιανό, Executive Secretary και Αλέξανδρο Κανδαράκη, Head of Communications της Global Water Partnership και τις κ.κ. Μαρία Τζελέπη, Public Affairs, Communications & Sustainability Director και Εύη Χιώτη, Public Affairs & Sustainability Manager της The Coca Cola Company (TCCC).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δραστηριότητα της ΜΚΟ Global Water Partnership και πως θα μπορούσε να συμβάλει στην προαγωγή του ελληνικού τουρισμού μέσα από τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και διαχείρισης που υλοποιεί σε νησιά της Μεσογείου, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και αρμόδια υπουργεία στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και την Μάλτα.

Η κα Αναστασοπούλου επισήμανε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ως προς τις δράσεις της Global Water Partnership, καθώς και τη κοινή οπτική ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις σύγχρονες πρακτικές για ένα βιώσιμο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης.

Αντιστοίχως, ο κ. Kωνσταντιανός αναφέρθηκε στην 10ετή εκτενή δράση του Διεθνούς Διακυβερνητικού Οργανισμού στα ελληνικά νησιά, η οποία μπορεί να συμβάλει στην εκπαίδευση και την προβολή καινοτόμων πρακτικών που υλοποιούνται ήδη για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Τέλος, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης ανέφερε ότι θα διερευνηθούν όλες οι πιθανές συνέργειες λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες, τις προοπτικές καθώς και την επιθυμία του υπουργείου για την ανάπτυξη του Τουρισμού μέσα από βιώσιμες τουριστικές πρακτικές.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top