Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟΑΣΑ: Σύντομα ανέπαφη πληρωμή εισιτηρίου
Συγκοινωνίες

ΟΑΣΑ: Σύντομα ανέπαφη πληρωμή εισιτηρίου

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα δούμε τις πρώτες εφαρμογές που σχετίζονται με τη δυνατότητα ανέπαφης πληρωμής εισιτηρίων.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπει σε δοκιμαστική εφαρμογή η νέα διαδικασία εισιτηρίου στις συγκοινωνίες της Αθήνας, όπου δεν θα χρειάζεται πλέον η προαγορά ειδικής κάρτας ή χάρτινου εισιτηρίου για την πληρωμή του αντιτίμου, απλά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε κάρτα.

Το smart mobility είναι η εξέλιξη που προετοιμάζεται και θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα δούμε τις πρώτες εφαρμογές που σχετίζονται με τη δυνατότητα ανέπαφης πληρωμής εισιτηρίων“, τονίζε στο Fortune και την Μαρία Ακριβού ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος.

Όπως εξηγεί ο κ. Σπηλιόπουλος αυτό σημαίνει πως, κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο ή την είσοδο στο μετρό, ο πολίτης με την πιστωτική κάρτα ή με οποιαδήποτε άλλη ανέπαφη κάρτα έχει στην κατοχή του, θα έχει τη δυνατότητα, χωρίς να προμηθευτεί εισιτήριο από κάποιο μηχάνημα, να κινείται ελεύθερα και νόμιμα.

«Πρόκειται για ένα έξυπνο σύστημα το οποίο είναι σε θέση να αντιληφθεί και να αναγνωρίσει εάν μέσα στη μέρα κινηθείς περισσότερες φορές ώστε να μην ξεπεράσει το ανώτατο ημερήσιο όριο και σε χρεώσει έξτρα χρήματα. Επομένως δεν χρειάζεται να αγοράσεις ημερήσιο εισιτήριο εάν δεν κινείσαι όλη μέρα και κάνεις για παράδειγμα λιγότερες από τρεις διαδρομές», συνεχίζει ο κ. Σπηλιόπουλος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΑΣΑ, αναφέρει το άρθρο, η εν λόγω επένδυση θα κοστίσει, μαζί με τη συντήρηση, σε βάθος τριετίας, περί τα 16 εκατομμύρια ευρώ και θα εφαρμοστεί σε 8.000 σημεία. «Ήδη μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχει στα λεωφορεία του αεροδρομίου και ανάλογα με το ρυθμό υλοποίησης του έργου, εκτιμώ ότι, αν όλα πάνε βάσει του αρχικού προγραμματισμού, θα εφαρμόζεται παντού έως την Άνοιξη του 2024» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιόπουλος.

Η τηλεματική βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε 1.000 συνολικά στάσεις και μέσω της εφαρμογής oasa telematics θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάθε στάση “έξυπνη” μέσα από το κινητό μας. Θα υπάρχει δηλαδή ένα QR Code που όταν το σκανάρεις θα σου εμφανίζει τον πίνακα του telematics χωρίς να τοποθετηθεί πίνακας telematics, διότι καθώς έρχονται νέες τεχνολογίες στο εγγύς μέλλον η τηλεματική δεν θα είναι και τόσο απαραίτητη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024