Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΚαταγγελία: Σε μια χώρα που οι παράνομοι έχουν πιο πολλά δικαιώματα
Ξεναγοί

Καταγγελία: Σε μια χώρα που οι παράνομοι έχουν πιο πολλά δικαιώματα

Φωτογραφία: Βίκυ Καραντζαβέλου

Το θέμα των παρανόμων ξεναγών προσπαθούμε να δημοσιεύσουμε με στόχο την αντιμετώπιση του από τις αρχές.

Τη στιγμή που όλοι οι τουριστικοί φορείς ανακοινώνουν αύξηση του τουρισμού και την καλή του πορεία, δυστυχώς υπάρχει και μια “αθέατη” (όχι όμως από τους τουρίστες) αλλά από τη δημοσιότητα πραγματικότητα. Η χώρα μας έχει πνιγεί πλέον από παράνομους ‘ξεναγούς’ οι οποίοι κυκλοφορούν τελείως ανενόχλητοι.
Έχουμε γράψει κάποιες φορές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξεναγοί, όπως η έλλειψη κοινοχρήστων τουαλετών στους αρχαιολογικούς χώρους, ή το μόνιμο πλέον πρόβλημα της Ακρόπολης με τα εισιτήρια και την κακή διαχείριση, αλλά και τη μη λειτουργία του ασανσέρ για αναπήρους, ή το πρόβλημα της στάθμευσης των πούλμαν που δεν φαίνεται να έχει λυθεί, αλλά η παρουσία παράνομων ‘ξεναγών’ μέρα μεσημέρι που ουσιαστικά είναι τσαρλατάνοι και λένε ότι τους έρθει για την ιστορία μας είναι τελείως πλέον επικίνδυνη.
Παραθέτω λοιπόν την μαρτυρία του ξεναγού Κρίτωνα Πιπέρα από περιστατικό που έγινε πριν λίγες μέρες.
Σήμερα στην πλατεία Μοναστηρακίου, 5 γκρουπ παράνομων. Όταν τους είπα ότι παρανομούν, μου έκαναν επίθεση. Κάλεσα την τουριστική αστυνομία, μου είπαν ότι δεν έχουν άτομα για περιπολία, αλλά θα καλέσουν το 100. Στη Μητρόπολη άλλα δύο γκρουπ. Ένα ακόμα, στο μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Δύο στο στάδιο, ένα με ποδηλάτες στην Αρεοπαγίτου. Μίλησα με τους ποδηλάτες αστυνομικούς στην Ακρόπολη , δυστυχώς δεν έχουν δικαιοδοσία να κυνηγήσουν παράνομους, είναι μόνο για την Ακρόπολη και όσους κλέβουν εκεί. Αντιποίηση επαγγέλματος, παράνομη δραστηριότητα, μαύρο εισόδημα, εισφοροδιαφυγή, φοροδιαφυγή, παραπλάνηση καταναλωτή, δυσφήμιση της χώρας από την στρεβλή εικόνα που δίνουν στους επισκέπτες. Την προηγούμενη εβδομάδα, μια παράνομη έλεγε ότι οι καρυάτιδες ήταν σκλάβες, έξω από το μουσείο της Ακρόπολης (γίναμε βέβαια μαλλιά κουβάρια και οι πελάτες της γελούσαν). Κατάντια παντού. Το υπουργείο τουρισμού ακούει; Το υπουργείο πολιτισμού; Το υπουργείο οικονομικών; Το ΣΔΟΕ; Η αστυνομία; Κανείς; Προστασία του επαγγέλματος καμιά; Αν στήσω τραπεζάκι έξω απ’ τα δικαστήρια να δίνω νομικές συμβουλές, είμαι νόμιμος; Γιατί τόση αδιαφορία για το επάγγελμα του ξεναγου, ένα επάγγελμα νομοθετημένο, υπό τη σκέπη υποτίθεται του υπουργείου τουρισμού και του κράτους; Υπάρχει κάποιος να μας προστατέψει, ή απλά ενδιαφέρονται να εισπράτουν τους φόρους και τις εισφορές μας και την ίδια στιγμή να χάνουν εκατομμύρια από όλες αυτές τις παραμονές δραστηριότητες. Θα απαντήσει κάποιος υπεύθυνος επιτέλους;
Ελπίζουμε να εισακουστούν οι καταγγελίες και κάποιος επιτέλους υπεύθυνος να βάλει τέλος σε αυτή την κατάσταση.  Στη φωτογραφία μας φυσικά ο ξεναγός είναι αδειούχος και λειτουργεί απόλυτα νόμιμα.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024