Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΗ θέση του Thomas Cook μετά το τρομοκρατικό κτύπημα

Η θέση του Thomas Cook μετά το τρομοκρατικό κτύπημα

Αποστολή WTM 2001 – Λονδίνο, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Thomas Cook της Αγγλίας μέσω του γενικού του διευθυντή κ. Alan Stewart ενημέρωσε τα στελέχη του ότι πρόκειται να κάνει κάποιες κινήσεις για […]

Αποστολή WTM 2001 – Λονδίνο, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Thomas Cook<.> της Αγγλίας μέσω του γενικού του διευθυντή κ. Alan Stewart ενημέρωσε τα στελέχη του ότι<...> πρόκειται να κάνει κάποιες κινήσεις για να μειώσει το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης κατά 140 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Επίσης, ο κ. Alan Stewart ανέφερε ότι η θέση του Thomas Cook είναι περίπου η ίδια με αυτή που ήταν πριν τις 11 Σεπτεμβρίου. Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι περίπου οι ίδιες, ενώ οι διακοπές για σκι σημειώνουν αύξηση της τάξεως του 8%. Οι πωλήσεις του χειμώνα 2001-2002 και του καλοκαιριού 2002, όμως, βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα που έπρεπε να είναι αυτή την εποχή. 'Δεν μπορούμε να πούμε πότε θα ανακάμψουν οι πωλήσεις', δήλωσε ο κ. Stewart.

'Η εταιρία μας', συνέχισε, 'είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μόλις η αγορά ανακάμψει θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο. Τα σχέδια μας για την Thomas Cook TV θα συνεχισθούν κανονικά. Στην αρχή της χρονιάς ξεκινήσαμε την δημιουργία ενός καναλιού τηλεοράσεως και προς στιγμή σκεφθήκαμε να καθυστερήσουμε την έναρξη του, λόγω των καταστάσεων, αλλά τελικά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε κανονικά, δεδομένου ότι όλες οι οικονομικές κινήσεις είχαν γίνει και η αναβολή δεν θα είχε κάποιο κέρδος για μας.'

'Η διοίκηση της εταιρίας και εγώ προσωπικά πιστεύουμε ότι αυτή η στρατηγική κίνηση θα ενδυναμώσει τα κανάλια διανομής μας μακροχρόνια, και θα μας δώσει την ευκαιρία για διασφάλιση των πωλήσεων μας'.

'Επίσης, η μπροσούρα μας Thomas Cook Collection θα κυκλοφορήσει κανονικά και θα παρουσιάζει μια ευρεία συλλογή από 3 και 4 αστέρων ξενοδοχεία συμπεριλαμβανομένων και των 40 ξενοδοχείων της Thomas Cook AG και των 21 της Iberostar JMC Holidays'.

Η εταιρία είχε αποφασίσει να κλείσει τέσσερα γραφεία της που βρίσκονται σε τοπικά αεροδρόμια, αλλά προς το παρών έχει κλείσει τα τρία που βρισκόντουσαν στο Κάρντιφ, το Μπρίστολ, και το Λούτον. Σαν αποτέλεσμα το επόμενο καλοκαίρι δεν θα πετούν αεροπλάνα με ναυλωμένες πτήσεις του Thomas Cook από αυτά τα αεροδρόμια. Οι πελάτες της εταιρίας θα εξυπηρετούνται από μια τρίτη εταιρία.

Ο κ. Stewart είπε προς το προσωπικό του ότι τα πράγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά για το μέλλον. Η παράκληση που είχε κάνει προς το προσωπικό για μείωση των αποδοχών τους ήταν η δυσκολότερη απόφαση που έχει πάρει στην καριέρα του, ανέφερε. Παρόλα αυτά, πολλοί υπάλληλοι του έγραψαν ότι τον υποστηρίζουν και ότι συμφωνούν ότι είναι μια σωστή απόφαση, ακόμα και αν πρέπει να γίνουν και περαιτέρω περικοπές. Ακόμα και οι υπάλληλοι που λαμβάνουν λιγότερες από 10.000 λίρες το μήνα και είχαν εξαιρεθεί από το παραπάνω μέτρο προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν.

Ο κ. Stewart ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του και ευχήθηκε σύντομα οι μισθοί να γυρίσουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Αυτό θα εξαρτάται από τρεις παράγοντες: την οικονομική απόδοση της επιχείρησης, τα περιθώρια κέρδους στις πωλήσεις, και από την αύξηση των πωλήσεων.

'Αν μέχρι τον Μάρτιο η κατάσταση δεν αλλάξει θα προβούμε σε νέα μέτρα, το ίδιο θα κάνουμε και τον Ιούνιο, και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σε καμιά όμως περίπτωση οι μειώσεις των μισθών δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από 12 μήνες', ανέφερε τελειώνοντας ο κ. Stewart.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024