Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι tour operators “βλέπουν” πτώση των τουριστικών εσόδων και το 2010
Ανάκαμψη αναμένεται από το 2011

Οι tour operators “βλέπουν” πτώση των τουριστικών εσόδων και το 2010

Πτώση και το 2010 στα τουριστικά έσοδα βλέπουν οι tour operators και αντίθετα με τους ξενοδόχους εκτιμούν ότι ανάκαμψη θα έρθει το 2011. Αυτός είναι και ο λόγος που οι […]

Πτώση και το 2010 στα τουριστικά έσοδα βλέπουν οι tour operators και αντίθετα με τους ξενοδόχους εκτιμούν ότι ανάκαμψη θα έρθει το 2011. Αυτός είναι και<...> ο λόγος που οι tour operators εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στους Ελληνες ξενοδόχους για εκπτώσεις στις τιμές. Αντίθετα οι ξενοδόχοι, καθώς στην πλειονότητά τους έχασαν το 2009 αφού η πτώση στα έσοδα φτάνει το 20% και περιμένουν αρνητικά λειτουργικά αποτελέσματα, δεν συναινούν στις εκπτώσεις. Αυτά αναφέρει το χθεσινό “Έθνος”, σε ρεπορτάζ του για την πορεία της εγχώριας τουριστικής αγοράς.

Τόσο οι tour operators όσοι και οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι έρχονται ανακατατάξεις με συγχωνεύσεις και εξαγορές στα ξενοδοχεία αλλά και στα τουριστικά γραφεία. Όπως σημειώνει στην εφημερίδα ο κ. Γιώργος Δασκαλάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Express Holidays, “το μεγάλο άγχος του ξενοδόχου είναι να γεμίσει τα κρεβάτια και του tour operator να γεμίσει τις θέσεις στα αεροπλάνα. Κάθε άδειο κάθισμα σε πτήσεις τσάρτερ κοστίζει 200 με 250 ευρώ στον tour operator που φέρνει τουρίστες στην Ελλάδα» και επισημαίνει πως αυτός ήταν ο λόγος που φέτος το καλοκαίρι οι πτήσεις τσάρτερ προς την Ελλάδα εξυπηρετήθηκαν με μικρότερα (και λιγότερα) αεροπλάνα.

Το κόστος του αεροπλάνου είναι εκείνο που τρομάζει τους tour operators, διότι και τα άδεια καθίσματα πληρώνονται στα τσάρτερ αεροπλάνα. Αντίθετα το ξενοδοχείο θα πληρωθεί όταν και αν γεμίσει”.. Ήδη, μεταξύ ξενοδόχων και tour operator έχει υπογραφεί το 90% των συμβολαίων του 2010 σε τιμές 5%-7% χαμηλότερες σε σχέση με το 2009.

Οι tour operators ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά τα πακέτα του 2010 και, για να μαζέψουν πελατεία, προσφέρουν έκπτωση 15% σε όσους κλείσουν από νωρίς, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο, τις διακοπές τους.

“Η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική σε ό,τι αφορά το επίπεδο υπηρεσιών (σέρβις) αλλά και στη σχέση τιμής και ποιότητας, διότι οι ανταγωνιστές μας (Αίγυπτος, Τουρκία, Τυνησία) είναι πολύ πιο μπροστά από μας”, αναφέρει στο “Έθνος” ο κ. Δασκαλάκης. Οι τουριστικοί πράκτορες σημειώνουν πως ο ελληνικός τουρισμός θα πρέπει να στηριχθεί από την πολιτεία. “Για να γυρίσουν τα αεροπλάνα στην Ελλάδα, θα μπορούσε το κράτος να δίνει μια επιδότηση π.χ. 50 ευρώ το άτομο την χαμηλή περίοδο, δηλαδή Μάρτιο – Απρίλιο. Με αυτόν τον τρόπο και τα ξενοδοχεία θα δούλευαν σε μία νεκρή σεζόν και το κράτος θα είχε κέρδος από την επιστροφή του ΦΠΑ”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024