Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΡόδος: Παραδομένο στις φλόγες το νησί – Τι γίνεται με τους τουρίστες
Φυσικές Καταστροφές

Ρόδος: Παραδομένο στις φλόγες το νησί – Τι γίνεται με τους τουρίστες

Φλέγεται η Ρόδος! Εκκενώνονται ξενοδοχεία ενώ οι τουρίστες είτε αναχωρούν είτε φιλοξενούνται σε άλλα ξενοδοχεία. Σύσσωμοι οι φορείς του νησιού συνδράμουν, αλλά ο δήμαρχος παραμένει άφαντος.

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας βρίσκεται τα τελευταία έξι εικοσιτετράωρα η Ρόδος, με σοβαρές συνέπειες για τους τουρίστες και τους κατοίκους. Με τις φλόγες πάλεψαν ξενοδοχεία στο Κιοτάρι, συγκεκριμένα το Lindian Village, το Rhodos Village, το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου και το Rodos Princess, που το μεγαλύτερο μέρος του έγινε στάχτη, ενώ άλλα εκκενώθηκαν προληπτικά τα εξής ξενοδοχεία Mayia Exclusive Resort & Spa , Lindos Imperial Resort & Spa. Πάνω από 1.500 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές, με τη διευκόλυνση 30 τουριστικών λεωφορείων και σκαφών που παρασχέθηκαν από το Λιμενικό Σώμα και ιδιώτες.

Σε κατάσταση χάους, εκατοντάδες χωρικοί και τουρίστες βγήκαν στους δρόμους με τα πόδια, δραπετεύοντας από τους οικισμούς τους, καθώς ο καπνός έσβησε τον ουρανό. Το Λιμενικό Σώμα διάσωσε άτομα από τις παραλίες Κιοτάρι και Λάρδο. Η ένταση της φωτιάς προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος στα ξενοδοχεία.

Οι τουρίστες μεταφέρθηκαν με φορτηγά σε περιοχές όπως οι Καλυθιές, το Φαληράκι και τα κλειστά γήπεδα του Κολοσσού. Διοργανώθηκαν καταλύματα έκτακτης ανάγκης σε τοπικά σχολεία, γυμναστήρια και άλλες δομές. Ο δήμος Ρόδου πρόσφερε σε όλους τους εκκενωμένους τις απαραίτητες προμήθειες όπως τρόφιμα, νερό και στρώματα. Ξενοδοχεία και κάτοικοι σε όλο το νησί συνεργάστηκαν για να φιλοξενήσουν τουρίστες όπου ήταν δυνατόν. Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Ρόδου δεν έχει κάνει τη παραμικρή δήλωση ή εμφάνιση, πράγμα που μας έκανε να αναρωτηθούμε γιατί. Πάντα είθισται οι δήμαρχοι των περιοχών που αντιμετωπίζουν μεγάλες πυρκαγιές να ενημερώνουν οι ίδιοι για την κατάσταση τα μέσα, αλλά και τους πολίτες τους. Αναμένουμε να δούμε τις μέρες που ακολουθούν τη στάση του.

Επίσης, άτομα που εκκενώθηκαν φιλοξενήθηκαν σε τρία επιβατηγά πλοία στο λιμάνι της Ρόδου: το Blue Star Chios, το Dodekanisos Express και την Παναγία Σκιαδενή. Η προσπάθεια ενισχύθηκε περαιτέρω από τέσσερα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και περισσότερα από 20 ιδιωτικά σκάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι διασώθηκαν από τη θάλασσα.

Η ένταση της φωτιάς οδήγησε σε έναν σπάνιο ανεμοστρόβιλο πυρκαγιάς, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο. Ο μετεωρολόγος κ. Θεόδωρος Γιάνναρος σημείωσε ότι οι συνθήκες που επικρατούν στη Ρόδο επιδείνωσαν τη σφοδρότητα της πυρκαγιάς. Η φωτιά έφτασε και στη Γλύστρα, καίγοντας ένα beach bar που βρίσκεται εκεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024