Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΑφιέρωμα της The Sun για το Καστελλόριζο τονίζει υπέρμετρα τη γειτνίασή του με την Τουρκία
Προορισμοί

Αφιέρωμα της The Sun για το Καστελλόριζο τονίζει υπέρμετρα τη γειτνίασή του με την Τουρκία

Η εφημερίδα The Sun παρουσιάζει το Καστελόριζο ως ελληνικό νησί πλησίον της Τουρκίας, με έμφαση στην γεωγραφική του θέση.

Άρθο που παρουσιάζει τις ομορφιές του Καστελλόριζου φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα The Sun τονίζοντας όμως σε κάθε ευκαιρία την γειτνίαση του νησιού με την Τουρκία και επιλέγοντας στην κεντρική φωτογραφία να φαίνεται σε πρώτο πλάνο ένας μιναρές!

Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί κατοχύρωσαν τα Δωδεκάνησα βάσει του Άρθρου 15 της Συνθήκης της Λωζάννης (24 Ιουλίου 1923), αλλά ήδη βρισκόταν υπό τη δική τους στρατιωτική κατοχή από το τέλος του Ιταλοτουρκικού πολέμου του 1911-12. Από την κατοχή αρχικά εξαιρέθηκε το Καστελλόριζο για πολιτικούς και στρατιωτικούς λόγους αλλά τελικά στη Λωζάννη παραχωρήθηκε και αυτό στους Ιταλούς, παρά τις αντιρρήσεις των Τούρκων.

Ο τίτλος του άρθρου αναφέρει ότι το πανέμρφο μικρό νησάκι απέχει μόλις τριάντα λεπτά από τις ακτές της Τουρκίας αλλά στην πραγματικότητα είναι ελληνικό. Επίσης, άλλα κομμάτια του άρθρου αναφέρουν ότι “Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το πλησιέστερο ελληνικό νησί της Ρόδου απέχει περισσότερο από 100 μίλια. Και μόλις ένα μίλι μακριά από την ακτή της Τουρκίας, το πλοίο από την ηπειρωτική χώρα διαρκεί μόλις 30 λεπτά. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο διαβατηρίων, καθώς ταξιδεύουν από τη μια χώρα στην άλλη.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024