Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕνίσχυση τουριστικών δεσμών Πιερίας – Ρουμανίας μέσω Μνημονίου Συνεργασίας
Εκθέσεις

Ενίσχυση τουριστικών δεσμών Πιερίας – Ρουμανίας μέσω Μνημονίου Συνεργασίας

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας υπέγραψε μνημόνιο με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, ενισχύοντας τις σχέσεις και την τουριστική προβολή της Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTR Bucharest.

Δυναμικό παρών έδωσε η Ένωση Ξενοδοχείων Πιερίας, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας TTR Bucharest 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι, στο πλαίσιο της οποίας, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας, με στόχο την εμβάθυνσή των σχέσεων των δυο λαών. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έγινε σε μια σεμνή τελετή στο Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, στο γραφείο του προέδρου των Ελλήνων της Ρουμανίας, Βουλευτή Dr.Dragos Gabriel Zisopol
«Υπογράψαμε με τον φίλο και πρόεδρο της Ελληνικής Ομογένειας κ. Zisopol το Μνημόνιο Συνεργασίας ώστε να εμβαθύνουμε τη σχέση συνεργασίας μεταξύ της Πιερίας και της Ελληνικής Ομογένειας. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολύνουμε και την ενίσχυση των δεσμών των Ρουμάνων επισκεπτών στην περιοχή μας και παράλληλα θα ενισχύσουμε τους δεσμούς με την Ελληνική Ομογένεια η οποία έχει διαρκή, έντονη και πετυχημένη παρουσία στη Ρουμανία, και συμβάλλει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δυο λαών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας, και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, στο κρατικό κανάλι TVR1.
Όπως σημείωσε ο κ. Τσιτλακίδης, το πετυχημένο αυτό βήμα στη περαιτέρω σύσφιξη των δυο λαών δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την αποφασιστική συμβολή του Διευθυντή του ΕΟΤ στη Ρουμανία κ. Γιώργου Σταφυλάκη, τον οποίο αποκάλεσε «λυδία λίθο» σε αυτή την συνεργασία. «Η περιοχή μας εκτός από φιλόξενη στους Ρουμάνους επισκέπτες έχει και μια βλάχικη κοινότητα η οποία έχει πάρα πολύ έντονους δεσμούς με την Ρουμανία και με τους κατοίκους της. Θα θέλαμε να αποτελέσει η σημερινή μέρα την αρχή μιας πιο στενής και αγαστής συνεργασίας προς όφελος των δυο λαών και των επισκεπτών στην περιοχή μας και της Ελληνικής Ομογένειας», τόνισε ο κ. Τσιτλακίδης.
Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας TTR Bucharest 2024 είναι μία από τις κυριότερες εκθέσεις του χειμώνα, καθώς η Ρουμανία αποτελεί μία πολύ σημαντική τουριστική αγορά για την Πιερία
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024