Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Φινλανδία παρουσιάζει το πρώτο τουριστικό νησί στον κόσμο χωρίς τηλέφωνα
Προορισμοί

Η Φινλανδία παρουσιάζει το πρώτο τουριστικό νησί στον κόσμο χωρίς τηλέφωνα

Oι επισκέπτες στο νησί Ulko-Tammio ενθαρρύνονται να παραμείνουν εκτός σύνδεσης αυτό το καλοκαίρι και να μην χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο τους.

Όσοι ταξιδεύουν στο νησί Ulko-Tammio, που βρίσκεται στον Εθνικό Πάρκο του Ανατολικού Κόλπου της Φινλανδίας, θα κληθούν να κρατήσουν τα τηλέφωνά τους στις τσέπες τους αυτό το καλοκαίρι. Στόχος είναι να ενθαρρυνθούν οι παραθεριστές να κλείσουν τις έξυπνες συσκευές τους, να κάνουν ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να απολαύσουν τη φύση. Το Ulko-Tammio πιστεύεται ότι είναι το πρώτο τουριστικό νησί στον κόσμο χωρίς τηλέφωνα.

«Το νησί Ulko-Tammio, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Hamina, θα είναι μια περιοχή χωρίς τηλέφωνα αυτό το καλοκαίρι. Θέλουμε να παροτρύνουμε τους παραθεριστές να απενεργοποιήσουν τις έξυπνες συσκευές τους και να σταματήσουν και να απολαύσουν πραγματικά τα νησιά», εξηγεί ο Mats Selin, ειδικός στον νησιωτικό τουρισμό στο Visit Kotka-Hamina. «Η ανατολική πλευρά του Κόλπου της Φινλανδίας φιλοξενεί μια μοναδική ομάδα νησιών που δεν θα βρείτε αλλού. Σύμφωνα με την έρευνά μας, το ενδιαφέρον για τα νησιά του Ανατολικού Κόλπου της Φινλανδίας αυξάνεται επίσης μεταξύ των Φινλανδών τουριστών που αναζητούν έναν κοντινό προορισμό».

Η εκστρατεία έχει στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις έξυπνες συσκευές και εκτός νησιού. Το προσωπικό της Parks & Wildlife Finland, της εταιρείας που διαχειρίζεται το νησί, είναι επίσης ενθουσιασμένο και υποστηρίζει αυτή την καμπάνια.

«Ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να αφήσουν τα τηλέφωνά τους οικειοθελώς και να εστιάσουν τις αισθήσεις τους στη φύση και όχι στα τηλέφωνά τους. Αυτή είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλους φυσικούς και ψυχαγωγικούς προορισμούς», λέει ο Joel Heino, Διευθυντής Υπαίθριας Αναψυχής και Διαχείρισης Επισκεπτών στο Parks & Wildlife Finland.

Η τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να αφήσουν το τηλέφωνό τους κάτω ακόμα και στις διακοπές. Το μοίρασμα των δραστηριοτήτων των διακοπών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να φαίνεται πιο σημαντικό από την απόλαυση της στιγμής. Οι καλοκαιρινές διακοπές όμως είναι μια φανταστική ευκαιρία για ένα διάλειμμα από την τεχνολογία και για απόλαυση γνήσιων εμπειριών, και το Ulko-Tammio είναι ένα ιδανικό νησί χωρίς τηλέφωνα. Τοποθετημένο μακριά από την ηπειρωτική χώρα, το νησί διαθέτει ενδιαφέρουσα ιστορία, φύση, πουλιά, μαζί με έναν πύργο παρατήρησης πουλιών.

«Οι άνθρωποι δεν είναι προορισμένοι να είναι κολλημένοι στις οθόνες όλη την ώρα. Ακόμη και μια σύντομη ψηφιακή αποχή μπορεί να είναι χρήσιμη και να βελτιώσει την ευεξία μας και να βοηθήσει στην ανακούφιση από συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης», λέει ο Terhi Mustonen, ψυχολόγος και διευθυντής προγράμματος των προγραμμάτων Limitless Gaming και Limitless Social Media στο Sosped Foundation.

«Το να σβήνεις το τηλέφωνό σου, να εξερευνάς τη φύση και να συναντάς ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο είναι βέβαιο ότι θα τονώσουν τη διάθεση και την ευεξία σου. Ξοδεύουμε αμέτρητες ώρες κάνοντας scrolling στις ροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οπότε κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από αυτά σημαίνει ότι έχετε περισσότερο χρόνο για νέες εμπειρίες. Θα ήθελα να δω περισσότερες πρωτοβουλίες όπως αυτή που προωθούν την ψηφιακή αποχή», λέει η Sari Castrén, ψυχολόγος και υπεύθυνη έρευνας στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024