Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Κίνα δημιουργεί συντονισμένη τουριστική ανάπτυξη
Προορισμοί

Η Κίνα δημιουργεί συντονισμένη τουριστική ανάπτυξη

(230901) -- TIANJIN, Sept. 1, 2023 (Xinhua) -- People visit the 13th China Tourism Industry Exposition in north China's Tianjin Municipality, Sept. 1, 2023. The expo kicked off in Tianjin on Friday, highlighting international cooperation and industrial innovation in the culture and tourism sector. The three-day event, featuring a wide range of activities, including exhibitions, specialized forums and business negotiations, has attracted more than 2,000 cultural and tourism enterprises. (Xinhua/Sun Fanyue)

Τουρίστες στην περιοχή Beijing-Tianjin-Hebei επισκέπτονται Yangliuqing για να δημιουργήσουν παραδοσιακούς πίνακες ενόψει του Κινεζικού Νέου Έτους, ενισχύοντας την πολιτιστική σύνδεση.

Με το Φεστιβάλ της Άνοιξης ή το Κινεζικό Σεληνιακό Νέο Έτος να πλησιάζει, οι τουρίστες προσπαθούν να φτιάξουν πρωτοχρονιάτικους πίνακες με ξύλινα τοιχώματα σε ένα κέντρο λαϊκού πολιτισμού στην πόλη Yangliuqing, στον δήμο Tianjin της βόρειας Κίνας, σύμφωνα με το Silkroadgree.gr

“Πολλοί τουρίστες έχουν μια φυσική συγγένεια με τους πίνακες με ξύλινους πίνακες Yangliuqing. Έχω ακούσει πολλούς επισκέπτες από το Πεκίνο και το Hebei να λένε ότι οι οικογένειές τους είχαν την παράδοση να στήνουν τέτοιους πίνακες όταν ήταν μικροί“, δήλωσε ο Xia Ting, επικεφαλής του κέντρου διανομής τουρισμού. στην περιοχή Xiqing της Tianjin.

«Οι τουρίστες από την περιοχή Πεκίνο-Τιαντζίν-Χεμπέι αντιπροσώπευαν περίπου το 70% του συνολικού αριθμού τουριστών που δεχθήκαμε πέρυσι», είπε η Xia.

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην περιοχή Πεκίνο-Τιαντζίν-Χεμπέι, η οποία διαθέτει πλούσιους και βαθείς πολιτιστικούς και τουριστικούς πόρους. Το 2014, μια εθνική στρατηγική πρότεινε τη συντονισμένη ανάπτυξη της περιοχής Beijing-Tianjin-Hebei και έκτοτε, το Πεκίνο, η Tianjin και η γειτονική επαρχία Hebei συνεργάζονται για την ενίσχυση της πολιτιστικής και τουριστικής τους ανάπτυξης.

Ο Gao Cuilian, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός αγροκτήματος στο χωριό Changzhou στο Tianjin, είναι απασχολημένος να κεράσει τους τουρίστες με φρεσκομαγειρεμένα πιάτα. «Ο αγροτικός οικολογικός τουρισμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των αστικών τουριστών από το Πεκίνο, την Τιαντζίν και το Χεμπέι και η επιχείρησή μου πάει πολύ καλά», είπε.

Στοιχεία από την China Tourism Academy δείχνουν ότι το Πεκίνο, το Tianjin και το Hebei είναι μεταξύ των κορυφαίων πηγών τουριστών το 2023. Μεταξύ των τουριστών που δέχεται η Tianjin, εκείνοι από το Hebei και το Πεκίνο κατέχουν τις δύο πρώτες κατατάξεις, αντιπροσωπεύοντας το 49,1% του συνολικού αριθμού τουρίστες έξω από την Tianjin. Το Hebei και το Πεκίνο ήταν οι δύο κορυφαίοι προορισμοί για τους τουρίστες από την Tianjin και αποτελούσαν το 52,7 τοις εκατό των συνολικών ταξιδιών εκτός πόλης των τουριστών της Tianjin.

Από το 2014, το Πεκίνο, η Tianjin και η Hebei έχουν υπογράψει συμφωνίες για τον πολιτισμό, τις παραστατικές τέχνες, την προστασία του Σινικού Τείχους και τις ανταλλαγές προσωπικού για την προώθηση της ολοκληρωμένης ανάπτυξης της πολιτιστικής και τουριστικής αγοράς στην περιοχή Beijing-Tianjin-Hebei.

Το Πεκίνο, η Tianjin και η Hebei έχουν αναπτύξει επίσης προϊόντα πολιτιστικού τουρισμού υψηλής ποιότητας και τουριστικές επωνυμίες, καθώς και διοργανώνουν φόρουμ τουριστικής ανάπτυξης, εκθέσεις άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και τουριστικές προωθήσεις για να ενισχύσουν τη συντονισμένη ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.

«Έχουμε προγραμματίσει θεματικές διαδρομές χειμερινής περιήγησης Πεκίνο-Tianjin-Hebei για το Φεστιβάλ της Άνοιξης, ώστε οι τουρίστες από την περιοχή να μπορούν να απολαύσουν λαϊκά έθιμα, να πάνε σε παραστάσεις με φανάρια, να απολαύσουν χειμερινά σπορ και άνετες ιαματικές πηγές και να γιορτάσουν μαζί το Φεστιβάλ της Άνοιξης. ” είπε ο Chen Bing, αναπληρωτής επικεφαλής του Δημοτικού Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Tianjin.

“Η βιομηχανία πολιτισμού και τουρισμού του Πεκίνου, της Tianjin και της Hebei έχει μια καλή βάση για συντονισμένη ανάπτυξη. Είναι σε θέση να γίνουν μια τουριστική κοινότητα αμοιβαίων πόρων και συντονισμένης ανάπτυξης“, δήλωσε ο Xu Hong, πρύτανης του Κολλεγίου Τουρισμού και Διαχείρισης Υπηρεσιών. Πανεπιστήμιο Nankai.

«Στο μέλλον, το Πεκίνο, η Tianjin και η Hebei θα πρέπει να δώσουν πλήρη σημασία στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τουριστικών τους βιομηχανιών και να σπάσουν τα εμπόδια στη ροή των τουριστικών στοιχείων και να βελτιώσουν αποτελεσματικά την ποιότητα της συντονισμένης ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή», συμπλήρωσε ο Xu.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024