Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΙσθμός Κορίνθου: Έσπασε και έγειρε η γέφυρα της Ποσειδωνίας κατά τη βύθισή της
Βλάβες

Ισθμός Κορίνθου: Έσπασε και έγειρε η γέφυρα της Ποσειδωνίας κατά τη βύθισή της

Πιο γρήγορα απ’ ότι αναμενόταν ίσως χρειαστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των κινητών και μηχανικών μερών στη Γέφυρα της Ποσειδωνίας, στον Ισθμό της Κορίνθου, καθώς αυτή έσπασε κατά τη βύθισή της το απόγευμα του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου.

Η εταιρία  διαχείρισης της γέφυρας της Ποσειδωνίας στον Ισθμό της Κορίνθου περιμένει την τελική αξιολόγηση από τους τεχνικούς προκειμένου να παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα επιδιόρθωσης.

Η ανάγκη για επιδιορθώσεις στη Γέφυρα Ποσειδωνίας στον Ισθμό της Κορίνθου ενδέχεται να γίνει επείγουσα, καθώς υπέστη βλάβη κατά τη βύθισή της το απόγευμα της 14ης Οκτωβρίου.

Η εταιρεία αναμένει την τελική εκτίμηση των τεχνικών ειδικών που ερευνούν το πρόβλημα, προκειμένου να παράσχει λεπτομερείς ενημερώσεις για το χρονοδιάγραμμα επιδιορθώσεων.

Η βλάβη καταγράφηκε όταν ένας σημαντικός μηχανισμός απέτυχε, προκαλώντας σπάσιμο και τη μονόπλευρη κλίση της γέφυρας. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της ΑΕΔΙΚ, Γιώργο Ζουγλή, το πρόβλημα ήταν τέτοιο που μπορούσε να εμφανιστεί μόνο κατά τη βύθιση της γέφυρας.

Μέσω ενημερωτικής ανακοίνωσης, η ΑΕΔΙΚ πληροφορεί ότι η τεχνική ομάδα εργάζεται επί τόπου για την επιδιόρθωση της βλάβης και αναμένεται ότι η κατάσταση θα αποκατασταθεί σύντομα, ώστε να επαναφερθεί η ναυσιπλοΐα.

Υπογραμμίζεται ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε η βλάβη είναι εξαιρετικές και δεν απειλούν την ασφάλεια των χρηστών ή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η εταιρεία εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους χρήστες της γέφυρας και τους κατοίκους της περιοχής για την κατανόησή τους και εγγυάται ότι καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη επίλυση του προβλήματος.

Σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι οι λειτουργίες της γέφυρας θα διακοπούν από την 24η Οκτωβρίου 2023 για δύο μήνες, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επισκευές.

Με την ολοκλήρωση αυτών, και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικές και ασφαλείς για την πλοήγηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024