Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚαθορίζεται η οριογραμμή της παραλίας στο Λακκί της Λέρου – Νόμιμα πλέον τα τραπεζοκαθίσματα
Περιβάλλον

Καθορίζεται η οριογραμμή της παραλίας στο Λακκί της Λέρου – Νόμιμα πλέον τα τραπεζοκαθίσματα

Μετά από τεράστιες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Λέρου επιτέλους οριοθετείται ο αιγιαλός στο Λακκί και πλέον θα λειτουργούν νόμιμα οι εγκαταστάσεις.

Ο δήμαρχος Λέρου κ Μιχάλης Κόλιας, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη δημοσίευση του ΦΕΚ 6 Νοεμβρίου 2023, με την οποία καθορίζεται ο αιγιαλός και η παραλία στο Λακκί για πρώτη φορά από τη μεταπολεμική περίοδο.

“Μετά από επίπονες και μακροχρόνιες προσπάθειες, αφού είχαμε να αντιμετωπίσουμε το τέρας τις γραφειοκρατίας, προβλήματα του Ιταλικού κτηματολογίου και γενικότερα αγκυλώσεις της νομοθεσίας καταφέραμε και πλέον ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου διαθέτει την πολυπόθητη και απαιτούμενη χάραξη Αιγιαλού και παραλίας.”, τονίζει ο δήμαρχος.

Η εξέλιξη αυτή, μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιηθούν σημαντικά έργα, όπως αυτό της αποκατάστασης και επέκτασης του κεντρικού λιμένα Λακκίου το οποίο έχει δρομολογηθεί, τη διαχείριση του λιμένα και των υπολοίπων χώρων από το λιμενικό ταμείο που σημαίνει περισσότερα έσοδα σε αυτό, αλλά παράλληλα και την κατοχύρωση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη αφού πλέον νόμιμα θα μπορούν να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα.

Τέλος, κάθε άλλο έργο στο θαλάσσιο χώρο θα μπορεί να υλοποιηθεί, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί.

Ο κ. Κόλιας, ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν για πολλά χρόνια για την επίτευξη του στόχου, ο οποίος πλέον ανοίγει διάπλατα τους ορίζοντες για ανάπτυξη όχι μόνο του θαλάσσιου χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Λακκιού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
11/12/2023
08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023