Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΟ πρέσβης των ΗΠΑ συνεχάρη την υπουργό Τουρισμού για την χρονιά ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού
Συναντήσεις

Ο πρέσβης των ΗΠΑ συνεχάρη την υπουργό Τουρισμού για την χρονιά ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού

Η προβολή της Ελλάδας στην Αμερικάνικη αγορά, αλλά και η γενική καλή εικόνα του ελληνικού τουρισμού ήταν το επίκεντρο των ομιλιών της υπουργού Τουρισμού με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην χθεσινή συνάντηση τους.

Την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συνάντησε χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ, κ. Τζορτζ Τσούνης, συνοδευόμενος από τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ, Μπέντζαμιν Ουσλέϋ Νάσεμαν, την εμπορική ακόλουθο, Γιούρι Αν Άρθουρ και άλλα στελέχη της Πρεσβείας και του Υπουργείου Τουρισμού. Ο Αμερικανός πρέσβης συνεχάρη την υπουργό για την χρονιά ρεκόρ που καταγράφεται φέτος για τον ελληνικό τουρισμό.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη βιωσιμότητα των τουριστικών προορισμών, στην προώθηση λιγότερων γνωστών προορισμών, στις ειδικές μορφές τουρισμού και στην προβολή τους στην αμερικανική αγορά. Η κα Κεφαλογιάννη ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη για το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αναβάθμιση μαρίνων και χιονοδρομικών κέντρων, τη βελτίωση προσβασιμότητας παράλιων και τη δημιουργία καταδυτικών κέντρων.

Έγινε ακόμη αναφορά στις υπάρχουσες σχολές τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού όπως επίσης και στις σχολές που υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια για στελέχη διοίκησης τουρισμού. Επισημάνθηκε η έλλειψη προσωπικού στην τουριστική βιομηχανία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Επιπροσθέτως, η υπουργός και ο κ. Τσούνης μίλησαν για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος που θα μπορούσε να επέλθει με την ανάπτυξη γηπέδων γκολφ. Συζητήθηκε ακόμη το κατά πόσο μπορούν να επεκταθούν οι πτήσεις Ελλάδας-ΗΠΑ το 2024, ώστε να καλύπτονται περισσότεροι προορισμοί συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Ακτής, καθώς και να προωθηθούν οι επενδύσεις στον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα.

‘Έμφαση δόθηκε, επίσης, στα οφέλη από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και στην καλύτερη διαχείριση των προορισμών που υποδέχονται επισκέπτες κρουαζιέρας. Ο κ. Τσούνης τόνισε την μοναδικότητα της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού που συνδυάζει θάλασσα, πολιτισμό, γαστρονομία, και τουρισμό πόλης.

Τέλος, συμφωνήθηκε η σύσταση Ομάδας Εργασίας (Task Force) προκειμένου να συζητούνται και να εξετάζονται ειδικότερα ζητήματα της τουριστικής συνεργασίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023