Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΕγγλέζος: Η Κύπρος έχει να ανταγωνιστεί με πολλούς νέους αναπτυσσόμενους προορισμούς
Πρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού

Εγγλέζος: Η Κύπρος έχει να ανταγωνιστεί με πολλούς νέους αναπτυσσόμενους προορισμούς

Ενα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κυπριακός τουρισμός είναι αυτό της διάβρωσης της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού και η ενίσχυση της αποτελεί στόχο του Στρατηγικού Σχεδίου […]

Ενα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κυπριακός τουρισμός είναι αυτό της διάβρωσης της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού και η ενίσχυση της αποτελεί στόχο του Στρατηγικού Σχεδίου για τον τουρισμό, με κύριο<...>άξονα τον πολιτισμό και το περιβάλλον, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), κ. Πάνος Εγγλέζος.

“Με τις εξελίξεις και τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και συνεχίζουν να διαμορφώνονται στο διεθνές περιβάλλον”, σημείωσε, η Κύπρος ως τουριστικός προορισμός έχει να ανταγωνιστεί με πολλούς νέους αναπτυσσόμενους προορισμούς σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Ενα άλλο θέμα, πρόσθεσε, “είναι αυτό της απάμβλυνσης της εποχικότητας, που είναι επίσης στρατηγικός μας στόχος”. “Με την άμεση προώθηση ειδικών προϊόντων για εξυπηρέτηση τμημάτων της πελατείας, όπως ο αθλητικός, πολιτιστικός, συνεδριακός τουρισμός καθώς και ο αγροτουρισμός θα επιτευχθεί η απάμβλυνση της εποχικότητας, είπε, “αφού η Κύπρος θα μπορεί να προσελκύσει τουρίστες και τους 12 μήνες και όχι μόνο το καλοκαίρι για τον ήλιο και τη θάλασσα, που όμως είναι από τα πιο δυνατά στοιχεία της χώρας”.

Σε ερώτηση πόσο επηρεάζουν τον τουρισμό οι νέες τουριστικές αγορές στην περιοχή μας, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, ο κ. Εγγλέζος είπε πως ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός, και εξήγησε: “Είναι σκληρός ανταγωνισμός από τις γύρω χώρες όπως από την Αίγυπτο και την Τουρκία, αφού προσφέρουν πάρα πολύ χαμηλές τιμές. Ένα άλλο πρόβλημα είναι το θέμα των χαμηλών ναύλων και των διαθέσιμων θέσεων, κάτι που πέτυχαν αυτές οι χώρες προσελκύοντας αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους“.

Κληθείς να σχολιάσει ότι παρά την υιοθέτηση της σχετικής στρατηγικής για την περίοδο 2003-2010, τα έσοδα από τον τουρισμό συνεχίζουν να μειώνονται και τα προβλήματα να υφίστανται, ο κ. Εγγλέζος ανέφερε ότι “σίγουρα πάντα κάποια προβλήματα θα δημιουργούνται ως προς την υλοποίηση κάποιου στόχου ή της στρατηγικής μας για τον τουρισμό αφού χρειάζεται να συντονιστούν πολλοί εμπλεκόμενοι φορείς και να γίνουν κάποιες απαραίτητες θεσμικές αλλαγές ή να ενταχθούν νέες ενέργειες και πολιτικές σε πολλά θέματα“.

“Για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο” ο κ. Εγγλέζος τόνισε πως χρειάζεται συντονισμός, προσπάθεια και σκληρή δουλειά από όλους, ενώ αναφερόμενος στα έσοδα ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μια μικρή μεν, αλλά ενθαρρυντική αύξηση των εσόδων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024