Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚ. Κουμής: Ταξίδι στη Σαουδική Αραβία – Επαφές με αεροπορικές εταιρείες
Κύπρος

Κ. Κουμής: Ταξίδι στη Σαουδική Αραβία – Επαφές με αεροπορικές εταιρείες

Ο υφυπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε και τις τρεις πόλεις από τις οποίες διενεργούνται πτήσεις προς την Κύπρο, το Ριάντ, την Τζέντα και το Νταμάμ.

Σημαντικές επαφές πραγματοποίησε στη Σαουδική Αραβία, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστας Κουμής. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Υφυπουργού είναι η διενέργεια επαφών με την αγορά της Σαουδικής Αραβίας καθώς πλέον οι δύο χώρες συνδέονται αεροπορικά.

→ Σαουδική Αραβία και τουρισμός εμπειριών

Ο υφυπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε και τις τρεις πόλεις από τις οποίες διενεργούνται πτήσεις προς την Κύπρο, το Ριάντ, την Τζέντα και το Νταμάμ και συναντήθηκε με περισσότερους από 70 επαγγελματίες του τουρισμού, σε μια προσπάθεια να ανέβει η αναγνωρισιμότητα της χώρας μας στη μεγάλη αυτή αγορά. Ο κ. Κουμής συναντήθηκε επίσης με υψηλόβαθμα στελέχη αεροπορικών εταιρειών.

Mε την άφιξή του στην πόλη Νταμάμ, κοντά στα σύνορα με το Μπαχρέιν, ο κ. Κουμής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και άλλους αξιωματούχους του εμπορικού επιμελητηρίου της περιοχής της Asharqia.

O υφυπουργός Τουρισμού παραχώρησε, επίσης, συνέντευξη στο Arab News, ενώ έχουν προγραμματιστεί συνεντεύξεις και σε άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Υφυπουργός ανέφερε τα ακόλουθα: «Η Σαουδική Αραβία είναι μία πολύ μεγάλη αγορά, που χρόνο με το χρόνο αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στον τουρισμό. Θα έλεγα ότι είναι μία εν δυνάμει πολύ σημαντική αγορά για τη χώρα μας.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη αγορά, και ειδικά τις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού που, ως γνωστόν, o Πρίγκιπας και Πρωθυπουργός της Σαouδικής Αραβίας, Mohammed Bin Salman έχει πολύ υψηλά στις προτεραιότητές του. Αυτό αποδεικνύεται μέσα από όλα αυτά που συμβαίνουν στη Σαουδική Αραβία, με την προσπάθεια για οικοδόμηση νέων σύγχρονων πόλεων αλλά και την απόφαση για ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας, της Riyadh Air, τα πλάνα της οποίας είναι μεγαλεπήβολα.

Η Κύπρος απέχει μόλις τρεις ώρες από κάποιες πόλεις της μεγάλης αυτής αγοράς και αυτό είναι ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα για τη χώρα μας και βεβαίως πρέπει να το αξιοποιήσουμε.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι αποδεικνύεται μέσα από διάφορα στοιχεία πως οι νεότερες γενεές των Σαουδαράβων αναζητούν προορισμούς με τα στοιχεία που προσφέρει η χώρα μας και βεβαίως θα πρέπει, ως χώρα και ως τουριστικός προορισμός, να επιχειρήσουμε να λάβουμε ένα καλό μερίδιο. Είναι επίσης πολύ σημαντικό οι τουριστικές κοινότητες των δύο χωρών να έρθουν πιο κοντά. Ευελπιστώ ότι αυτό θα γίνει με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που ως γνωστόν εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο πρόσφατα.

Ως Υφυπουργείο Τουρισμού πιστεύουμε στο μνημόνιο συνεργασίας και έχουμε αρχίσει να επεξεργαζόμαστε μια σειρά από προτάσεις, αξιοποιώντας και την πληροφόρηση που λαμβάνουμε από την Πρεσβεία μας στη Σαουδική Αραβία, τους ανθρώπους της οποίας θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά, ειδικά τον αξιότιμο Πρέσβη κ. Σταύρο Αυγουστίδη και τον Πρόξενο κ. Χρίστο Δημητρίου».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024