Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚτύπημα στον τουρισμό της Κύπρου τυχόν επίθεση στο Ιράκ

Κτύπημα στον τουρισμό της Κύπρου τυχόν επίθεση στο Ιράκ

Μεγάλο κτύπημα για τον τουρισμό της Κύπρου, σε μια μάλιστα περίοδο που οι προβλέψεις είναι δύσκολες, χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πολέμου στο Ιράκ, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου […]

Μεγάλο κτύπημα για τον τουρισμό της Κύπρου, σε μια μάλιστα περίοδο που οι προβλέψεις είναι δύσκολες, χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πολέμου<...> στο Ιράκ, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Νίκος Ρολάνδης σε συνέντευξη του σε ΜΜΕ της χώρας.

“Αν δεν έχουμε προβλήματα με το Ιράκ”, είπε ο κ. Ρολάνδης, “οι προβλέψεις για το 2003, είναι ότι θα υπάρξει ανάκαμψη και θα συνεχίσουμε την πορεία που είχαμε στο παρελθόν, με συνεχή αναβάθμιση του προϊόντος, των αφίξεων και των εσόδων μας. Ο μεσογειακός χώρος είναι ο ισχυρότερος της υφηλίου, σ’ ό,τι αφορά το τουριστικό ρεύμα. Αν υπάρξει πρόβλημα στο Ιράκ, πιθανόν να έχουμε πάλι ύφεση. Οι συνέπειες θα είναι για όλη την οικονομία, όχι μόνο για τον τουρισμό, θα είναι πολύ μεγαλύτερες όπως στον τομέα των καυσίμων, τα οποία εισάγονται στην Κύπρο και σε περίπτωση κτυπήματος, η τιμή του πετρελαίου θ’ ανέβει κατακόρυφα. Από αυτό θα επηρεαστούν όλες οι χώρες που είναι απόλυτα εξαρτημένες από την εισαγωγή καυσίμων, όπως συμβαίνει με τις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες. Από αυτές τις χώρες εμείς έχουμε τουριστικό ρεύμα και αφού θα επηρεαστούν οι οικονομίες τους, εμείς θα επηρεαστούμε διπλά. Όλα είναι αλυσιδωτά.”

Για την κατάσταση αυτή τη στιγμή στις τουριστικές αφίξεις ο υπουργός δήλωσε ότι με βάση τις επανεκτιμήσεις των διευθυντών των 17 γραφείων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, η μείωση τουριστικών αφίξεων στην Κύπρο για το 2002 κυμαίνεται στο 12,5%, ενώ η κάμψη των εσόδων είναι ελαφρώς μικρότερη. Η μεγαλύτερη απώλεια έχει έρθει από τη γερμανική αγορά και τις αγορές της κεντρικής Ευρώπης, οι οποίες πλήγηκαν από τις πλημμύρες και οι οικονομίες τους δέχθηκαν πρόσθετο πλήγμα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024