Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΜειώνεται η τουριστική κίνηση στην Κύπρο

Μειώνεται η τουριστική κίνηση στην Κύπρο

Η τουριστική κίνηση της Κύπρου και συγκεκριμένα στην Λεμεσού παρουσιάζει αισθητή μείωση με αποτέλεσμα όλοι οι τουριστικοί παράγοντες στο νησί να ανησυχούν. Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα, η πληρότητα των ξενοδοχείων […]

Η τουριστική κίνηση της Κύπρο<.>υ και συγκεκριμένα στην Λεμεσού παρουσιάζει αισθητή μείωση με αποτέλεσμα<...> όλοι οι τουριστικοί παράγοντες στο νησί να ανησυχούν.

Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα, η πληρότητα των ξενοδοχείων της Λεμεσού κατά τη χειμερινή περίοδο δεν ξεπερνά το 40%-50% αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης του τουρισμού που έχει πλήξει και την Κύπρο. Με βάση τα σημερινά δεδομένα η χειμερινή περίοδος στην Κύπρο δεν εξελίσσεται στο βαθμό των υψηλών προσδοκιών, που όλοι οι τουριστικοί φορείς προέβλεπαν.

Και το πλέον ανησυχητικό αναφέρουν τα δημοσιεύματα είναι ότι, παρόλο που η κυβέρνηση του νησιού έχει εξαγγείλει μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης και τόνωσης του τουρισμού, αυτά φαίνεται ότι δε θα αποδώσουν λόγω της καθυστέρησης ενημέρωσης των ξένων tour operators. Στάσιμη και μουδιασμένη παραμένει για την ώρα και η κατάσταση σε ότι αφορά τις κρατήσεις και για την καλοκαιρινή περίοδο.

Tο πρόβλημα για την πόλη και επαρχία Λεμεσού είναι ακόμη πιο μεγάλο λόγω και των ενδογενών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Όπως την έλλειψη έργων βασικής τουριστικής υποδομής.

Πρόσφατα ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης διαβεβαίωσε ότι, θα προωθηθεί η υλοποίηση σημαντικών έργων τουριστικής υποδομής στη Λεμεσό με στόχο την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024