Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤαξιδιωτική οδηγία για τα Κυπριακά αεροδρόμια
Υποδομές

Ταξιδιωτική οδηγία για τα Κυπριακά αεροδρόμια

Εικόνες χάους στα αεροδρόμια της Κύπρου ανάγκασαν την Hermes να απολογηθεί. Για την Πάφο, υπάρχει σχέδιο επέκτασης και βελτίωσης του αεροδρομίου.

Εικόνες χάους έχουν κάνει το γύρω των social media από τα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου όπου έχουν πια πιάσει το τοπ τους σε κίνηση με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και με τις καθυστερήσεις των αεροπορικών εταιρίων που γίνονται σε όλη την Ευρώπη, οι επιβάτες να κάθονται ακόμα και στο πάτωμα, ή να μην χωρούν καν στο κτίριο.

Το παραπάνω γεγονός ανάγκασε την Hermes, διαχειρίστρια εταιρία των Κυπριακών αεροδρομίων, να βάλει ταξιδιωτική οδηγία στα social media με την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Οι ουρές μπορεί να είναι μεγαλύτερες απ’ ότι συνήθως λόγω της καλοκαιρινής περιόδου ενώ ορισμένες αεροπορικές εταιρείες εφαρμόζουν διαφορετικές πολιτικές πριν την επιβίβαση. Στα αεροδρόμια της Κύπρου, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες καθυστερήσεις στις περισσότερες πτήσεις ενώ οι επιβάτες περνούν από τα διάφορα σημεία ελέγχου, με μέσο όρο τα 10 λεπτα. Ωστόσο, συνιστάται στους ταξιδιώτες να φτάσουν νωρίτερα στο αεροδρόμιο».

Συγκεκριμένα, για το αεροδρόμιο της Πάφου έχει ήδη τονιστεί η ανάγκη επεκτάσεων και βελτιώσεων τόσο των κτηριακών εγκαταστάσεων του, όσο και των ημιτελών και παρωχημένων προσβάσεων προς αυτήν.

Το αεροδρόμιο Πάφου έχει εκτοξεύσει την θερινή περίοδο τους αριθμούς διακίνησης, σε βαθμό που το υφιστάμενο τερματικό να είναι στα όρια του, τονίζουν οι τουριστικοί και άλλοι φορείς της επαρχίας. Είναι κατεπείγουσα ανάγκη να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός που ήδη υπάρχει για επέκταση των εγκαταστάσεων, επισημαίνουν, πριν φτάσουμε τις επόμενες εβδομάδες σε σημεία να ξαναδούμε εκατοντάδες επισκέπτες να είναι κάτω από τον ήλιο για ώρες μέχρι να εξυπηρετηθούν. Η επέκταση των κτιρίων είναι ήδη στο τραπέζι, όπως επιβεβαίωσε σε τοπικά δημοσιεύματα πρόσφατα και ο υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, κ. Αλέξης Βαφεάδης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024