Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑυξάνει η Γαλλία τους φόρους στα αεροπορικά εισιτήρια για να στηρίξει τα τρένα
Μεταφορές

Αυξάνει η Γαλλία τους φόρους στα αεροπορικά εισιτήρια για να στηρίξει τα τρένα

Σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν οι μεταφορές με το τρένο, η Γαλλική κυβέρνηση σκέφτεται να αυξήσει τους φόρους στις αερομεταφορές.

Η Γαλλία σχεδιάζει να αυξήσει τους φόρους στα αεροπορικά εισιτήρια για να στηρίξει τις επενδύσεις σε σιδηροδρομικές υποδομές, με στόχο να καταστήσει πιο ελκυστικά τα σιδηροδρομικά ταξίδια. Ο υπουργός Μεταφορών Clément Beaune δήλωσε ότι αυτοί οι υψηλότεροι φόροι είναι πιθανό να εφαρμοστούν το 2024 ως μέρος του προϋπολογισμού.

Η πρόθεση πίσω από αυτήν την αύξηση φόρου είναι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των πτήσεων που είναι συχνά φθηνότερες από τα ταξίδια με τρένο, ενθαρρύνοντας έτσι τις επενδύσεις στους σιδηροδρόμους. Ο υπουργός Beaune ανέφερε επίσης τη δυνατότητα θέσπισης ευρωπαϊκού φόρου στα καύσιμα των αεροσκαφών (κηροζίνη) τους επόμενους μήνες. Τόνισε ότι ένας τέτοιος φόρος θα πρέπει να είναι περιβαλλοντικά δικαιολογημένος και να συμφωνηθεί από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

→ Επίσης διαβάστε ότι το τρένο είναι πιο ακριβό από το αεροπλάνο στη Γαλλία

Ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας της Γαλλίας, SNCF, εισήγαγε εισιτήρια σε χαμηλότερες τιμές για συγκεκριμένες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των νέων, για να ενθαρρύνει τα ταξίδια με τρένο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επιπλέον, η Γαλλία εφάρμοσε πρόσφατα απαγόρευση πτήσεων εσωτερικού για δρομολόγια που μπορούν να καλυφθούν με τρένο σε λιγότερο από 2,5 ώρες, αλλά με τόσες εξαιρέσεις που μόνο τρία δρομολόγια εσωτερικού ακυρώθηκαν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024