Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήMarketing Greece: Προάγοντας το Responsible Travel μέσα από βιωματικά βίντεο
Προορισμοί

Marketing Greece: Προάγοντας το Responsible Travel μέσα από βιωματικά βίντεο

O κ. Νίκος Διαμαντόπουλος διευθυντής Marketing Greece

Η Marketing Greece ολοκλήρωσε το activation “Travel Reimagined”, προωθώντας το responsible travel σε 10 ελληνικούς προορισμούς μέσω βιωματικών βίντεο από creators.

Το ταξίδι του activation “Travel Reimagined – Tomorrow‘s Content Today” της Marketing Greece για το 2023 ολοκληρώθηκε που έχει ως όραμα το responsible travel με 10 προορισμούς. Στόχος είναι η βιωματική παρουσίαση των 10 αυτών προορισμών που είναι η Κρήτη, η Σίφνος, η Κίμωλος, η Κύθνος, η Κέα, η Ιθάκη, η Οίτη, η Ορεινή Αχαΐα με τα Καλάβρυτα, η Ήπειρος, και η Ασπροπόταμος Τρικάλων μέσα από τα μάτια 8 creators.

Σε ερώτηση του TravelDailyNews στον κ. Νίκο Διαμαντόπουλο, διευθυντή της Marketing Greece σχετικά με το πως αυτά τα βιωματικά βίντεο θα αποτελέσουν ένα κίνητρο για ταξίδι των τουριστών στους προορισμούς, αλλά και για το πως θα βρούνε αυτό το βιωματικό στοιχείο για να το ζήσουν, ο κ. Διαμαντόπουλος μας είπε: “Έχουμε δει και σε μελέτες και σε έρευνες ότι πλέον οι ταξιδιώτες όσo μεγαλώνει η πίτα του ταξιδιού παγκοσμίως τόσο όλο και περισσότερο αναζητούν την αυθεντικότητα. Θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Θέλουν να έρθουν στον προορισμό και να μάθουν τις μικροιστορίες του τόπου και τους ανθρώπους του, οπότε θεωρώ ότι μια τέτοια ιστορία αν την δει κάποιος σε ένα βίντεο σε ένα social media θα του δημιουργήσει την επιθυμία να επισκεφθεί τον τόπο. Για τη βιώσουν οι τουρίστες αυτό που βλέπουν χρειάζεται μια συντονισμένη προσπάθεια από όλους όσους ουσιαστικά εμπλέκονται στην προβολή του προορισμού, είτε είναι η επίσημη Διεύθυνση του δήμου ή της περιφέρειας. Μελλοντικά, θα είναι οι DMMO, αλλά μπορεί να είναι και οι επιχειρήσεις που θέλουν να προβάλουν τον προορισμό. Γι’αυτόν το λόγο χρειάζεται να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια. Είναι πολύ μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα, γιατί κάθε προορισμός έχει όντως πολλές ιστορίες να πει και πολλοί ακόμα και ντόπιοι δεν τις γνωρίζουν, οπότε είναι μια πρόκληση και είναι κάτι που και εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι προβολής του τουριστικού προϊόντος αλλά χρειάζεται συντονισμός”.

Travel-Reimagined

Επίσης, στην ερώτηση μας για το πως δεν θα εμπορευματοποιηθεί στο μέλλον αυτή η διαδικασία στο μέλλον, ο κ. Διαμαντόπουλος είπε: “Για να μην εμπορευτοποιηθεί η όλη κατάσταση χρειάζεται οι προορισμοί να έχουμε ένα σχεδιασμό που δεν είναι σύνηθες για να μπορέσουν σε περίπτωση που αρχίζει και έρχεται αρκετός κόσμος να διαθέτουν τη σωστή υποδομή. Είναι αλήθεια ότι η υποδομή είναι έργα που περνούν πολύ καιρό. Δεν είναι εύκολο όλα αυτά να γίνουν ξαφνικά. Χρειάζεται πολύ καλή ισορροπία, πολύ καλή συνεννόηση μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και όσων κάνουν έργα στον προορισμό. Αυτή είναι και η μεγάλη πρόσκληση στη διαχείριση των προορισμών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024