Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟ The North Face Zagori Mountain Running νέο μέλος του Ζagori Excellence Network (ZEN)
Αθλητικός τουρισμός

Ο The North Face Zagori Mountain Running νέο μέλος του Ζagori Excellence Network (ZEN)

Στις 24-26 Ιουλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Τhe North Face Zagori Mountain Running για 5η συνεχή χρονιά στο Ζαγόρι.

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Τhe North Face Zagori Mountain Running επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά στο Ζαγόρι, στις 24-26 Ιουλίου 2015. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης, που γίνεται όπως πάντα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, θα περιλαμβάνει, όπως και πέρυσι, αγώνες τρεξίματος των 80, 42, 21 και 10 χλμ.

Φέτος, η διοργάνωση ενισχύεται ακόμα περισσότερο, καθώς ο αγώνας, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο απαιτητικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ευρώπη, εντάσσεται στο Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου (ΖΕΝ – Ζagori Excellence Network). Το Zagori Excellence Network (ZEN) αποτελεί ένα δίκτυο επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου (Δήμοι Ζαγορίου και Ιωαννίνων) και έχουν ως κοινό στόχο την ενίσχυση της περιοχής και την προώθησή της ως δυναμικό τουριστικό προορισμό, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία διέπεται από την κοινή στρατηγική αλληλεπίδρασης, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, τη θετική συμβολή στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας και την εξασφάλιση αμοιβαίων οφελών για τα μέλη του καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

H συνεργασία των δύο μερών είχε ξεκινήσει από την διοργάνωση του 2014 όπου το ΖΕΝ ήταν θεσμικός υποστηρικτής του αγώνα, ενώ προσκάλεσε και φιλοξένησε δημοσιογράφους- αθλητές από το εξωτερικό και συγκεκριμένα το Ισραήλ στο πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατηγικής απόφασης των διοργανωτών του αγώνα για ενδυνάμωση της εξωστρέφειας του.

Ο πρόεδρος του Δικτύου Αριστείας Ζαγορίου, κ. Βασίλης Κατσούπας με αφορμή την ένταξη του Τhe North Face Zagori Mountain Running στο Δίκτυο σημείωσε: “Στο Ζαγόρι τον τελευταίο χρόνο προσπαθούμε να αναδείξουμε την σημασία των συνεργιών για την ολοκληρωμένη ανάδειξη της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό στηρίξαμε απόλυτα επιτυχημένες προσπάθειες και διοργανώσεις όπως ο συγκεκριμένος αγώνας που κάθε χρόνο αποτελεί μια έμπρακτη ένεργεια ενίσχυσης της περιοχής και των επιχειρήσεων της. Η ένταξη του πλέον στο Δίκτυο μας καταδεικνύει την σημασία των συνεργασιών και θα αποτελέσει αφορμή για περισσότερο ολοκληρωμένες δράσεις στο μέλλον”.

Από την πλευρά του, ο εμπνευστής και τεχνικός διευθυντής του Τhe North Face Zagori Mountain Running, κ. Βασίλης Τζουμάκας επισήμανε: “Στον αγώνα που διοργανώνουμε τα τελευταία χρόνια με επιτυχία η σημασία του εθελοντισμού αλλά και της αγάπης για τον τόπο έχει γίνει περισσότερο από προφανής. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στο πρόσωπο των ανθρώπων του ΖΕΝ βρήκαμε άλλον έναν φορέα της περιοχής με διάθεση για προσφορά και συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του τόπου μας και στην παροχή ακόμη πιο ολοκληρωμένων υπηρεσίων”.

Για τον αγώνα του 2015 το ΖΕΝ θα αποτελέσει τον αποκλειστικό χορηγό φιλοξενίας ενώ τα εστιατόρια και οι εταιρείες δραστηριοτήτων που είναι μέλη του, θα συμμετέχουν στον σχεδιασμό μιας πιο ολοκληρωμένης εμπειρίας στους επισκέπτες. Παράλληλα ετοιμάζεται ένα κοινό πλάνο προβολής και προώθησης του αγώνα αλλά και των επιχειρήσεων μελών του ΖΕΝ στο εξωτερικό, με στόχο την περαιτέρω διεθνοποίηση του αγώνα.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023
19/05/2023