Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠάνω από ένα εκατομμύριο ξενοδοχειακές κλίνες στην Τουρκία έχουν πλέον λάβει επικυρώσεις και πιστοποιητικά βιωσιμότητας
Βιώσιμος τουρισμός

Πάνω από ένα εκατομμύριο ξενοδοχειακές κλίνες στην Τουρκία έχουν πλέον λάβει επικυρώσεις και πιστοποιητικά βιωσιμότητας

Artvin Borçka Karagöl
Artvin Borçka Karagöl

Η διαδικασία πιστοποίησης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος της Τουρκίας, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού – με το οποίο η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία σε κυβερνητικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, κατά την έναρξη της έκθεσης World Travel Market (WTM), περισσότερα από 7.500 ξενοδοχεία, που περιλαμβάνουν 1.044.189 κλίνες, έχουν λάβει επικυρώσεις και πιστοποιητικά βιώσιμου τουρισμού, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Βιώσιμου Τουρισμού της Τουρκίας.

Κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο, ο κ. Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, δήλωσε: “Οι συνολικές αφίξεις επισκεπτών στην Τουρκία από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2023 ανήλθαν σε 45.230.069 – παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις βασικές αγορές-στόχους μας. Η διεξαγωγή του ετήσιου Travel Convention (συνέδριο του κλάδου ταξιδιών) της ABTA στο Μπόντρουμ μεταξύ 29 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου τη φετινή χρονιά το επιβεβαιώνει. Υπήρξαν 3.157.421 αφίξεις επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Τουρκία κατά το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2023 – αύξηση κατά 12,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Ενώ επικεντρωνόμαστε σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της τουριστικής μας βιομηχανίας, είμαστε εξίσου αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε τους πόρους της χώρας μας για τις μελλοντικές γενιές. Εδώ, στην έκθεση WTM, μαζί με τα ενδιαφερόμενα μέρη της εγχώριας βιομηχανίας μας, παρουσιάζουμε τους μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς και τα εξίσου μοναδικά προϊόντα μας.

Ταυτόχρονα, όμως, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Εθνικό Πρόγραμμα Βιώσιμου Τουρισμού σημειώνει ταχεία και αποτελεσματική πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων του. Πάνω από 45 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν την Τουρκία τους πρώτους εννέα μήνες του 2023. Με περισσότερες από ένα εκατομμύριο ξενοδοχειακές κλίνες στις μεγαλύτερες τουριστικές περιοχές μας να έχουν πλέον ελεγχθεί και πιστοποιηθεί ως προς τη βιωσιμότητα, νιώθουμε ικανοποίηση που διαπιστώνουμε ότι ένας σημαντικός αριθμός διεθνών επισκεπτών της Τουρκίας έχει διαμείνει σε αυτές τις εγκαταστάσεις”.

İstanbul

Κωνσταντινούπολη, ο Πύργος του Γαλατά.

Συνοδευόμενη από 61 συμμετέχοντες του κλάδου, η Τουρκία παρουσίασε προορισμούς και προϊόντα, καθώς και επιμέρους brands όπως τα “Turkish Riviera” (Τουρκική Ριβιέρα), “İstanbul Is the New Cool” (Η Κωνσταντινούπολη είναι το νέο cool), η “Cappadocia – The Land of Fairy Tales” (Καππαδοκία – Η Χώρα των Παραμυθιών), “Turkish Black Sea” (Τουρκική Μαύρη Θάλασσα) και “Naturally Türkiye” (Φυσικά, Τουρκία) στο περίπτερό της.

Το περίπτερο έδωσε έμφαση στις ποδηλατικές διαδρομές της χώρας, στο Εθνικό Πρόγραμμα Βιώσιμου Τουρισμού και σε 50 εμπειρίες βιώσιμου τουρισμού σε όλη τη χώρα. Ανέδειξε, επίσης, την ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά της Τουρκίας, καθώς και τα δώρα του βιώσιμου γαστρονομικού τουρισμού που έχει να προσφέρει η χώρα.

Εξετάζοντας την πρόοδο του Εθνικού Προγράμματος Βιώσιμου Τουρισμού στις τέσσερις μεγαλύτερες τουριστικές περιοχές της Τουρκίας, διαπιστώνεται ότι 1.144 καταλύματα έχουν ελεγχθεί/πιστοποιηθεί στην Αττάλεια, 966 στην Κωνσταντινούπολη, 639 στα Μούγλα και 488 στη Σμύρνη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024