Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΨηφιακό Παρατηρητήριο για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό του Λουτρακίου
Περιφέρεια

Ψηφιακό Παρατηρητήριο για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό του Λουτρακίου

Σκοπός του Ψηφιακού Παρατηρητηρίου είναι η αξιοποίηση των στοιχείων και των πορισμάτων της διεθνούς έρευνας των επιπτώσεων από την εξάπλωση του COVID-19 προς όφελος του Λουτρακίου, η μελέτη της τουριστικής αγοράς και η παρουσίαση πορισμάτων σε σχέση με τυχόν μεταβολές στην ταξιδιωτική συμπεριφορά λόγω της πανδημίας.

Με μία νέα και εξαιρετικά σημαντική συνεργασία ξεκινά η post-lockdown εποχή για τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου. Το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς μέσω διδασκόντων καθηγητών και ερευνητών του θα δημιουργήσει ένα ερευνητικό “Ψηφιακό Παρατηρητήριο Τουρισμού για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19” με επίκεντρο το Λουτράκι ως τουριστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο των βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19 προκύπτει η ανάγκη για αποτελεσματική ενσωμάτωση κατάλληλων εργαλείων για τη διερεύνηση των επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό και η διαμόρφωση κατάλληλων πολιτικών για την επίτευξη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης  στο Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων.

Σκοπός του Ψηφιακού Παρατηρητηρίου είναι η αξιοποίηση των στοιχείων και των πορισμάτων της διεθνούς έρευνας των επιπτώσεων από την εξάπλωση του COVID-19 προς όφελος του Λουτρακίου, η μελέτη της τουριστικής αγοράς και η παρουσίαση πορισμάτων σε σχέση με τυχόν μεταβολές στην ταξιδιωτική συμπεριφορά λόγω της πανδημίας τόσο γενικά όσο και ειδικά για τις θεματικές ενότητες του τουριστικού προϊόντος του προορισμού. Θα γίνει real-time καταγραφή των δραστηριοτήτων των επισκεπτών και ανάλυση αυτής με σκοπό την άντληση χρήσιμων στατιστικών που θα καθορίσουν τις μελλοντικές στρατηγικές προβολής του προορισμού.

Το έργο θα υλοποιηθεί για καθαρά ερευνητικούς σκοπούς και δε θα υφίσταται καμία οικονομική επιβάρυνση για τον οργανισμό και τα μέλη του με πολύτιμα αποτελέσματα για το μέλλον του τουριστικού προϊόντος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024