Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαΞΕΕ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 6ο κύκλο Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT
Τεχνολογία

ΞΕΕ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 6ο κύκλο Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT

Ο κύριος στόχος του επιταχυντή, είναι να προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη και καθοδήγηση μέσα από το δωρεάν πλούσιο σε περιεχόμενο πρόγραμμα.

Αντίστροφη μέτρηση για τις υποβολές αιτήσεων του 6ο κύκλου Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, με καταλυτική ημερομηνία την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023.

Πρόκειται για το βραβευμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης από τα SESA Awards 2022 και Finalist στα Global Startup Awards 2023 που συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό με σκοπό να εξελίξουν τις υπηρεσίες/προϊόντα τους και να λάβουν την απαραίτητη καθοδήγηση για να επεκταθούν στην τουριστική αγορά.

Ο κύριος στόχος του επιταχυντή, είναι να προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη και καθοδήγηση μέσα από το δωρεάν πλούσιο σε περιεχόμενο πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται στις επιχειρηματικές ανάγκες των startup και παράλληλα να δώσει πρακτικές ευκαιρίες εκπαίδευσης, διασύνδεσης με τον κλάδο – με ιδιοκτήτες, στελέχη και εκπροσώπους ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και μέσω συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις όπως η Philoxenia και η Xenia – αλλά και χρήσιμα εργαλεία για το πώς μπορούν να αναβαθμιστούν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 5 μήνες, διάστημα κατά το οποίο οι επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις – πέρα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα – μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τους χώρους γραφείων του επιταχυντή με δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος χρήσης τους για επιπλέον 3 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος.

Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον κλάδο της Ξενοδοχίας και Εστίασης, τον τομέα των τουριστικών μεταφορών / έξυπνων μεταφορών (smart cities/mobility), των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων / ξεναγήσεων / εκδηλώσεων, καθώς επίσης και όσες εταιρείες παρέχουν εφαρμογές και υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης, εξοικονόμησης τροφίμων, ενέργειας και φυσικών πόρων, λύσεις προσβασιμότητας ή εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών καθώς και εφαρμογές χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (fintech) που επικεντρώνονται σε ταξιδιωτικές/τουριστικές συναλλαγές. Ενδεικτικά, οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να ανήκουν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι: Internet & web platforms, Mobile apps, Chatbots, Software, Hardware, Energy solutions, Mobility & Transportation solutions, Blockchain / Fintech solutions, AI solutions, Big Data, Internet of Things.

Τα χρηματικά έπαθλα

Με την ολοκλήρωση του 6ου κύκλου Επιτάχυνσης, οι εταιρίες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους έως 40.000 ευρώ – ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη – και για δωρεάν υπηρεσίες/προνομιακές παροχές από τους στρατηγικούς συνεργάτες της κοινότητας του CapsuleT. Η διαβάθμιση των βραβείων που θα δώσει o μη κερδοσκοπικός οργανισμός The People’s Trust στους νικητές του 6ου κύκλου CapsuleT είναι: 1ο χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, 2ο έπαθλο 5.000 ευρώ και 3ο έπαθλο 3.000 ευρώ. Επιπλέον, οι υπόλοιπες ομάδες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα και θα φτάσουν έως και τον τελικό, θα λάβουν χρηματική υποστήριξη 2.000 ευρώ από τον CapsuleT.

Ως επιπρόσθετες παροχές από τους χορηγούς και στρατηγικούς συνεργάτες του 6ου κύκλου Προγράμματος Επιτάχυνσης αναφέρονται οι κάτωθι:

  1. H Google παραχωρεί δωρεάν credits για χρήση όλων των υπηρεσιών του Google Cloud αξίας 2.000 δολάρια για 2 έτη, ειδικά για τις startup εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του CapsuleT, καθώς επίσης τη δυνατότητα και υπό προϋποθέσεις (για ομάδες που θα λάβουν χρηματοδότηση) παραχώρηση credits για χρήση όλων των υπηρεσιών Google Cloud έως 100,000 δολάρια για το πρώτο έτος. Παράλληλα για τις εταιρείες που αναπτύσσουν ΑΙ λύσεις σαν core εφαρμογές, υπάρχει η δυνατότητα να λάβουν έως 250,000 δολάρια σε credits τον πρώτο χρόνο.
  2. Η εταιρία Nelios προσφέρει στον πρώτο νικητή δωρεάν υπηρεσίες digital marketing.
  3. Η εταιρία Programize προσφέρει συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα product development στους 3 νικητές, καθώς και πρόσβαση σε υπηρεσίες development με ειδικές προνομιακές τιμές.
  4. Η Aegean Airlines θα προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια για τα μέλη της ομάδας του 1ου νικητή.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024