Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔιαψεύσθηκαν οι προβλέψεις για τον νέο αντιπρόεδρο της Minoan Flying Dolphins

Διαψεύσθηκαν οι προβλέψεις για τον νέο αντιπρόεδρο της Minoan Flying Dolphins

Οι προβλέψεις που συχνά ακουγόντουσαν για το νέο αντιπρόεδρο της Minoan Flying Dolphins διαψεύσθηκαν χθες μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις για την θέση […]

Οι προβλέψεις που συχνά ακουγόντουσαν για το νέο αντιπρόεδρο της Minoan Flying Dolphins διαψεύσθηκαν χθες μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας<...>. Σύμφωνα με τις προβλέψεις για την θέση του αντιπροέδρου ακουγόντουσαν τα ονόματα του κ. Κώστα Αγαπήτου και του κ. Ιωάννη Λεφάκη. Σε αντίθεση όμως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι σύμφωνα με ανακοίνωση του αποφάσισε ομόφωνα: Να συνεχίσει το έργο και την υλοποίηση του οράματος του αείμνηστου αντιπροέδρου της εταιρία Παντελή Σφηνιά.
Την συμπλήρωση της κενωθείσας θέση του διοικητικού συμβουλίου από τον κ. Πυθαγόρα Νάγο, γενικό διευθυντή εμπορικού τομέα της εταιρίας.
Τον διορισμό του κ. Εμμανουήλ Κουλεντάκη, αντιπροέδρου των Μινωϊκών Γραμμών και ήδη μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Minoan Flying Dolphins ANE, προσωρινώς στην θέση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.
Ο κ. Κώστας Αγαπητός διαθέτει 5 εκατ. μετοχές και έτσι είναι τέταρτος στην σειρά των μεγαλομετόxων, μετά τις Mινωικές, τον Όμιλο Bρυώνη και τις εταιρίες του Δημ. Kοντομηνά. Επίσης, έχει στο πλευρό του και μετόxους οι οποίοι συγκεντρώνουν άλλες 500.000 μετοxές.

Ο κ. Iωάννης Λεφάκης είχε αρκετές πιθανότητες να οριστεί αντιπρόεδρος της εταιρίας γιατί και το δεξί xέρι του Π. Σφηνιά ήταν, αλλά και κατέxει όσο κανείς άλλος τον τομέα των ταxυπλόων που αποτελούν την αιxμή του δόρατος της Minoan Flying Dolphins. O κ. I. Λεφάκης έxει 967.000 μετοxές και άλλες 226.000 η κ. Σταυρούλα Λεφάκη.

Όσον αφορά στις μετοxές που έxουν οι άλλοι εφοπλιστές, ο κ. Γ. Γούτος κατέxει 882.000, ο κ. Mιxάλης Γουλανδρής 700.000, ο κ. Aλέξανδρος Γερ. Aγούδημος 436.790, ο κ. Mίμης Aγούδημος 436.000, ο κ. Mηνάς Σταθάκης 310.000, ο κ. Στάθης Γουρδομιxάλης 212.450, ο κ. Iωάννης Γούτος 115.000, ο κ. Aντώνης Aγαπητός 114.000, η κ. Mαρία Aγαπητού 177.251, και ο κ. Λασκαρίδης 991.000.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο αντιπρόεδρος της Minoan Flying Dolphins Παντελής Σφηνιάς είχε τεθεί εκτός της διοικούσας επιτροπής της εταιρίας από τις 16 Οκτωβρίου 2000. Ο Παντελής Σφηνιάς ήταν πρόεδρος της προηγούμενης διοικούσας επιτροπής, μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, δηλαδή τρεις περίπου εβδομάδες μετά το τραγικό ναυάγιο του "Σάμινα". Ερωτηθείς για το γεγονός αυτό, ο πρόεδρος των "Μινωϊκών Γραμμών", που κατέχουν το 31,6% των μετοχών της Minoan Flying Dolphins, κ. Κωνσταντίνος Κληρονόμος, ισχυρίστηκε ότι ο Σφηνιάς τέθηκε εκτός διοικούσας επιτροπής με προσωπική του επιθυμία. Σημείωσε πως η σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ήταν ομόφωνη και διέψευσε πως υπήρχε πρόθεση παραγκωνισμού του Παντελή Σφηνιά από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας. Είπε ακόμη πως παρά την αλλαγή αυτή τα πράγματα παρέμειναν ως είχαν και ο Παντελής Σφηνιάς μετείχε ενεργά στην καθημερινή διαχείριση των υποθέσεων στην εταιρία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024