Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜε δυσκολίες προχωράει η επικείμενη συνεργασία ΑΝΕΚ – Μινωικών

Με δυσκολίες προχωράει η επικείμενη συνεργασία ΑΝΕΚ – Μινωικών

Με αργά βήματα και δυσκολίες προχωράει η συνεργασία ΑΝΕΚ και Μινωικών Γραμμών η οποία είναι αμφίβολο αν τελικά θα μπορέσει να επιτευχθεί. Τα νομικά προβλήματα που υπάρχουν δυσχεραίνουν τη διαδικασία […]

Με αργά βήματα και δυσκολίες προχωράει η συνεργασία ΑΝΕΚ<.> και Μινωικών Γραμμών η οποία είναι αμφίβολο αν τελικά θα μπορέσει να επιτευχθεί<...>. Τα νομικά προβλήματα που υπάρχουν δυσχεραίνουν τη διαδικασία συνεργασίας των δύο εταιριών, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν βλέπουν θετικά αυτή τη συνεργασία λόγω του μονοπωλιακού καθεστώτος που αναμένεται να δημιουργηθεί στις γραμμές της Κρήτης.

Ο πρόεδρος της χανιώτικης εταιρίας, Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Xανίων κ. Eιρηναίος, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων, πρότεινε να ξεκινήσουν συναντήσεις μεταξύ των ΔΣ, για να διερευνηθεί το θέμα της συνεργασίας, ακόμη και της συγχώνευσης. O κ. Eιρηναίος τοποθέτησε χρονικά την έναρξη των συναντήσεων, μετά τη γενική συνέλευση των Mινωικών Γραμμών, την ερχόμενη Kυριακή. H διαδικασία αυτή βέβαια είναι αρκετά σύνθετη και πολύπλοκη, κατά τον αντιπρόεδρο των Mινωικών Γραμμών κ. Kουλεντάκη που εκπροσώπησε την εταιρία στη γενική συνέλευση. O κ. Kουλεντάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προκύπτουν στη διαδικασία της συνεργασίας και της συγχώνευσης από την E.E. και την Eπιτροπή Aνταγωνισμού, αφού θα κατηγορηθούν ότι δημιουργούν μονοπώλιο, χωρίς όμως να αποκλείσει αυτή την προοπτική.

Εν τω μεταξύ, έπειτα από απόφαση της διοίκησης της ΑΝΕΚ και με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων της εταιρίας και των συνεργαζόμενων τραπεζών η ΑΝΕΚ δεν προχώρησε τελικά στην αύξηση κεφαλαίου κατά 20 δισ. δρχ. που είχε ως στόχο την επίσπευση της μείωσης των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας, λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ΧΑΑ αυτό το διάστημα. Eπίσης, αποφασίστηκε να μη διανεμηθεί φέτος μέρισμα στους μετόχους, οι οποίοι θα συμβάλουν με τον τρόπο αυτό στην κάλυψη του επενδυτικού προγράμματος της ANEK.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024