Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΟμαλοποιημένη η διακίνηση από το λιμάνι του Πειραιά

Ομαλοποιημένη η διακίνηση από το λιμάνι του Πειραιά

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά κατά το μήνα Ιούλιο και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, καθώς μόνο κατά το μήνα Ιούλιο 2005, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά προς διάφορους προορισμούς, με 36 πλοία…

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά κατά το μήνα Ιούλιο και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου,<...>καθώς μόνο κατά το μήνα Ιούλιο 2005, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά προς διάφορους προορισμούς, με 36 πλοία (έναντι 39 το 2004, δηλ. 3 λιγότερα), 1.050.000 επιβάτες, περίπου 50.000 περισσότεροι από τον Ιούλιο του 2004, ενώ η έξοδος αναμένεται να συνεχισθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα και το μήνα Αύγουστο.

Στη δεύτερη εντός τριημέρου σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τους Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, με αντικείμενο την οριστικοποίηση της λήψης εκτάκτων μέτρων λόγω της εξαιρετικά αυξημένης κίνησης από το λιμάνι του Πειραιά, αποφασίσθηκε:

Πρώτον. Τροποποιούνται και επεκτείνονται τα δρομολόγια πλοίων, ώστε να καλυφθούν τα κενά που παρουσιάζονται από βλάβες.

Δεύτερον. Δρομολογούνται επιπλέον φορτηγά πλοία εκτός των ήδη δρομολογημένων, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των νησιών λόγω της τουριστικής περιόδου. Συγκεκριμένα:


  • Το φορτηγό πλοίο `Αγιος Ευστάθιος, το οποίο ετέθη εκτός λειτουργίας, αντικαθίσταται, ενώ δρομολογούνται τέσσερα (4) επιπλέον πλοία. Με το φορτηγό πλοίο Sea Witch προβλέφθηκαν τρία δρομολόγια την εβδομάδα από Πειραιά προς Σάμο – Μυτιλήνη. Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Μιαούλης θα εκτελεί από 05/8 το δρομολόγιο Λαύριο – Πάρος, το φορτηγό πλοίο Esprit θα εκτελεί από 08/8 δρομολόγιο Σάμος – Μυτιλήνη. Η Χίος θα εξακολουθήσει να εξυπηρετείται με το φορτηγό πλοίο Ταξιάρχης. Επίσης, το φορτηγό πλοίο Blue Moon I, εκτελεί από χτες δρομολόγιο προς Δωδεκάνησα, πρόσθετα στο επιβατηγό πλοίο Νικόλαος. Το ίδιο πλοίο θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορά φορτηγών οχημάτων προς Σαντορίνη.

  • Πρόσθετο επιβατηγό πλοίο θα εκτελεί επιπλέον δρομολόγια στον κορμό της Δωδεκανήσου προκειμένου να ενισχυθεί η μεταφορική ικανότητα των ήδη δρομολογημένων πλοίων.


Τρίτον. Από χτες εκτελούνται νέα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες από το νεότευκτο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό Highspeed 5, το οποίο εγκαινιάσθηκε προχτές.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες και τα πρακτορεία τους είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για τυχόν καθυστερήσεις στις αφίξεις και αναχωρήσεις των πλοίων, τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές έχουν ήδη επιβληθεί σε ναυτιλιακές εταιρίες και ναυτικά πρακτορεία για μη ενημέρωση του επιβατηγού κοινού και καθυστερήσεις που παρουσίασαν τα πλοία τους, πρόστιμα που αγγίζουν τα 528.247 ευρώ.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι με απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, τριπλασιάζεται το ύψος προστίμου, που επιβάλλεται για έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης του επιβατηγού κοινού από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, καθώς για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προέχει η ασφάλεια του επιβατικού κοινού και σε κάθε περίπτωση θα συνεχισθούν οι αυστηροί έλεγχοι στα πλοία της ακτοπλοΐας, για την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των επιβατών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024