Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠροβλήματα και πάλι στην ακτοπλοΐα

Προβλήματα και πάλι στην ακτοπλοΐα

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις την ώρα μάλιστα που η επιβατική κίνηση αυξάνεται με την έναρξη των πρώτων θερινών αδειών. Ειδικότεραεκτός δρομολογίων τέθηκαν το πλοίο «`Αγιος Γεώργιος» και το […]

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις την ώρα μάλιστα που η επιβατική κίνηση αυξάνεται με την έναρξη των πρώτων θερινών αδειών. Ειδικότερα<...>εκτός δρομολογίων τέθηκαν το πλοίο «`Αγιος Γεώργιος» και το High Speed 3 λόγω βλάβης, ενώ το πλοίο «Θεόφιλος» απέπλευσε με 11 ώρες καθυστέρηση από Θεσσαλονίκη και αναχώρησε από τον Πειραιά στις 20:00 αντί τις 19:00.

Οι επιβάτες του «`Αγιος Γεώργιος» με προορισμό τα νησιά Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο και Μήλο επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Δημητρούλα» που απέπλευσε από τον Πειραιά στις 14:00, ενώ οι επιβάτες του High Speed 3 προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με συμβατικό πλοίο, και συγκεκριμένα το «Εξπρές Αθηνά», και με το High Speed 5.

Μιλώντας για τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα και την ταλαιπωρία που υπέστη το Σαββατοκύριακο το επιβατικό κοινό, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ευάγγελος Αντώναρος, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «δεν μπορούν οι μεμονωμένες περιπτώσεις να σκιάσουν το γεγονός ότι η μεγάλη πλειονότητα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων εξελίσσεται πολύ ομαλά», αφού όπως υπογράμμισε «σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι οι πλοιοκτήτριες εταιρίες αυτές που υποχρεούνται να ενημερώνουν τους επιβάτες για τυχόν προβλήματα στα δρομολόγια».

Τέλος, επικαλούμενος την ενημέρωση που είχε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ανέφερε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για να διαπιστωθεί αν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα, οι εταιρίες έκαναν αυτά που έπρεπε».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024