Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤραγικά εξελίσσεται ο ‘πόλεμος’ στην ελληνική ακτοπλοΐα

Τραγικά εξελίσσεται ο ‘πόλεμος’ στην ελληνική ακτοπλοΐα

Ο ‘ισχυρός’ άνδρας των Μινωικών στάθηκε ανίσχυρος κάτω από την πίεση των ευθυνών που του καταλόγιζαν, αλλά και της οικονομικής καταστροφής που αντιμετώπιζε η εταιρία του, μετά από το τραγικό […]

Ο ‘ισχυρός’ άνδρας των Μινωικών στάθηκε ανίσχυρος κάτω από την πίεση των ευθυνών που του καταλόγιζαν, αλλά και της οικονομικής καταστροφής που αντιμετώπιζε η εταιρία του, μετά από το τραγικό ατύχημα του επιβατηγού-οχηματαγωγού Express Samina<...>.

Ο Παντελής Σφηνιάς, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας στο κενό εχθές το μεσημέρι από τον έκτο όροφο του γραφείου του στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά.

Η κίνηση αυτή ήταν άλλο ένα πλήγμα για την ελληνική ακτοπλοΐα μετά από τον θάνατο 81 συνανθρώπων μας από το ατύχημα του Express Samina.

Όλος ο ελληνικός τύπος αλλά και μεγάλος μέρος του διεθνούς τύπου αναφερόταν στο τραγικό συμβάν και στις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και των συνεργατών του. Με τις πρώτες δηλώσεις τους από οι δύο πλευρές αντιμετώπισαν το θάνατο του κ. Σφηνιά με δηλώσεις ανθρώπινης συμπάθειας και λύπης, με δηλώσεις εκτόνωσης του κλίματος αλλά και με δηλώσεις απορίας για τους πραγματικούς λόγους του θανάτου του.

Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης δήλωσε άχρωμα τελείως ότι "Κάθε θάνατος, κάθε αυτοκτονία, αποτελεί ένα θλιβερό γεγονός. Εκφράζω τη λύπη μου", ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστος Παπουτσής χωρίς να θέλει να επεκταθεί σε περαιτέρω δηλώσεις ανέφερε "Αυτή την ώρα ανθρώπινα δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτε άλλο από το να εκφράσει τη λύπη του".

Από την άλλη μεριά ο υπεύθυνος του τομέα Ακτοπλοΐας της ΝΔ, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε ότι "η αυτοκτονία του Π. Σφηνιά δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά" προσθέτοντας ότι "η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί" και με το ίδιο ύφος ο κ. Γιώργος Καλατζής σημείωσε ότι "η αυτοκτονία του ανοίγει πόρτες. Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων", ενώ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, στενός φίλος του Παντελή Σφηνιά με μία φράση έδωσε την εικόνα της ψυχοσύνθεσης που μπορεί να έχει κάθε άνθρωπος κάτω από συνθήκες πίεσης "κάθε άνθρωπος μπορεί εν δυνάμει να γίνει ένας εγκληματίας ή ένας αυτόχειρας".

Ο πρόεδρος των Μινωικών Γραμμών Κώστας Κληρονόμος από τη μεριά του δήλωσε"Αισθάνομαι συντετριμμένος και εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για την απώλεια ενός καλού φίλου, πολύτιμου συνεργάτη, σπουδαίου στελέχους των Μινωικών Γραμμών και ενός πρωτοπόρου της ελληνικής ακτοπλοίας".

Η αναγγελία του θανάτου του Παντελή Σφηνιά έγινε αιτία για να σημειωθεί δραματική πτώση της μετοχής της εταιρίας στη Σοφοκλέους που ανάγκασε τη διοίκηση του ΧΑΑ, να παρέμβει και να ανακοινώσει την αναστολή των διαπραγματεύσεων έως την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου. Έως εκείνη τη στιγμή η μετοχή της εταιρίας είχε απώλειες 11,98%, σχεδόν στο limit down.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024