Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚέρκυρα: Σχεδιάζονται νέα έργα και υποδομές κρουαζιέρας – Η δυνατότητα homeporting
Ναυτιλία

Κέρκυρα: Σχεδιάζονται νέα έργα και υποδομές κρουαζιέρας – Η δυνατότητα homeporting

Οι εκπρόσωποι της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων ενημέρωσαν όλους τους φορείς που επισκέφθηκαν σχετικά με το θέμα που προωθείται και αφορά την χάραξη στρατηγικής.

Κλιμάκιο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κέρκυρα και είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΚΕ), καθώς και τους άλλους Φορείς – Αρχές που ασκούν έργο στον λιμένα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν σχεδιασμούς νέων έργων και υποδομών κρουαζιέρας στον μεγάλο αυτό προορισμό, τις ευκολίες υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων και των μεταφερόμενων με αυτά εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών – τουριστών.

Κρίθηκε αναγκαία η αλληλοενημέρωση σχετικά με την κίνηση των πλοίων του κλάδου, που φαίνεται ότι θα είναι αυξημένη στην Κέρκυρα, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία, όσον αφορά την υποδοχή των, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά όλοι οι μηχανισμοί από πλευράς των Υπηρεσιών λιμένος, που προβλέπονται για την κρουαζιέρα.

Έγινε αναφορά στις τάσεις ανάπτυξης του home porting και η κατάλληλη προετοιμασία εφαρμογής των νέων κοινοτικών μέτρων – που τίθενται σε ισχύ από τον προσεχή χρόνο, σχετικά με τους ελέγχους επιβατών που προέρχονται από χώρες Non Schengen και αφορούν την εφαρμογή του entry / exit system. Συμφωνήθηκε όπως, υπάρξει συνέχεια των συναντήσεων, προκειμένου με τον τρόπο αυτό, να μπορούν να ακούγονται οι απόψεις των χρηστών στους σχεδιασμούς των έργων, πριν αρχίσει η εκτέλεση των. Το στοιχείο αυτό δίδει τη δυνατότητα να καταγράφονται οι απόψεις των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι στους χειρισμούς των πλοίων κατά την είσοδο και έξοδο από τους λιμένες, καθώς και την παραμονή των εκεί, λαμβάνοντας πάντα τον παράγοντα ασφάλεια (safety), που σχετίζεται και με τις επικρατούσες σε κάθε περίπτωση καιρικές συνθήκες στους λιμένες και τα αγκυροβόλια.

Οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών λιμένος έδειξαν μεγάλη προθυμία και συνεργασία με τον Εθνικό φορέα του κλάδου, που εκπροσωπεί την κρουαζιέρα σε όλη της την έκταση.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Ενώσεως είχε συναντήσεις με παράγοντες του Δήμου Κέρκυρας και την κα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, όπου συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις επισκέψεις των επιβατών – τουριστών που καταφτάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στα ενδιαφέροντα της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου για την καλύτερη διευκόλυνση στις μετακινήσεις, ειδικά για αυτούς που κινούνται ομαδικά, ώστε να αποφεύγεται συνωστισμός και ταλαιπωρία, που μπορεί να δημιουργήσει άσχημες καταστάσεις και εντυπώσεις.

Οι εκπρόσωποι της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων ενημέρωσαν όλους τους φορείς που επισκέφθηκαν σχετικά με το θέμα που προωθείται και αφορά την χάραξη στρατηγικής που θα ορίζει μέτρα στις προσεγγίσεις των πλοίων στους ελληνικούς προορισμούς κατά τρόπο ορθολογικό, με γνώμονα τις ευκολίες των τουριστικών λιμένων, τον βαθμό ενδιαφέροντος κάθε τόπου, καθώς και τις διαστάσεις και μεταφορική ικανότητα των κρουαζιερόπλοιων, σύμφωνα με την κατάρτιση των δρομολογίων στην εκτέλεση κυκλικών ταξιδιών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023