Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςRoyal Olympic Cruises: «επιπλέον χρεώσεις» για λόγους ασφαλείας

Royal Olympic Cruises: «επιπλέον χρεώσεις» για λόγους ασφαλείας

Κατά την διάρκεια μιας κρουαζιέρας, η εταιρία Royal Olympic Cruises, ROC, ξάφνιασε τους επιβάτες της, όταν τους ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον χρέωση για λόγους ασφαλείας, 3 δολ. […]

Κατά την διάρκεια μιας κρουαζιέρας, η εταιρία Royal Olympic Cruises, ROC, ξάφνιασε τους επιβάτες της, όταν τους ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον χρέωση<...> για λόγους ασφαλείας, 3 δολ. Αμερικής το άτομο, την ημέρα, σύμφωνα με άρθρο της αμερικάνικης τουριστικής εφημερίδας Travel Weekly.

Η αναφορά στην εφημερίδα έγινε από την πρόεδρο του τουριστικού γραφείου Master Travel and Cruises Lynda Reich, η οποία και παραπονέθηκε σφοδρά στην εταιρία Royal Olympic, και τόνισε ότι αυτή η κίνηση είναι λανθασμένη. Προφανώς, η Royal Olympic το σκέφθηκε ξανά και αμέσως σταμάτησε αυτή την πρακτική, αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, και επιστρέφει σε αυτούς τους επιβάτες 9 δολ. Αμερικής το άτομο, την ημέρα, είτε με άμεση επιστροφή χρημάτων, είτε μέσω κράτησης άλλης κρουαζιέρας στο μέλλον.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Royal Olympic για την Βόρεια Αμερική Arne Egeland «ο κόσμος δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με αυτή την πρακτική. Το νέο αυτό κόστος αποφασίστηκε τον Δεκέμβριο με βάση κάποιο σχέδιο ασφάλειας», του οποίου μάλιστα δεν αποκάλυψε και τις λεπτομέρειες. «Μερικά από αυτά τα χρήματα είχαν σχέση με αυτό το σχέδιο…» είπε, «προσπαθήσαμε να περάσουμε ορισμένα έξοδα στους επιβάτες για μερικά ταξίδια. Η Royal Olympic δεν είχε χρόνο να προειδοποιήσει τους επιβάτες για αυτό το κόστος» συνέχισε.

Μετά τις εξελίξεις, ένα γράμμα από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Αθήνα δόθηκε στους επιβάτες εξηγώντας την «επιπλέον χρέωση», το οποίο σύμφωνα με το άρθρο ανέφερε ότι «λυπούμαστε πολύ που πρέπει να μετακυλίσουμε τα αυξανόμενα κόστη, αλλά η επιπλέον χρέωση είναι ένα πολύ μικρό ποσό που πληρώνεται για να ενδυναμωθεί ασφάλεια».

Η «επιπλέον χρέωση» προστέθηκε στον λογαριασμό των επιβατών σε δύο κρουαζιέρες στην Νότια Αμερική. Η πρώτη στις 22 Δεκεμβρίου στο Olympia Voyager και η δεύτερη στις 28 Δεκεμβρίου στο Olympia Explorer. Στην περίπτωση των πελατών της κ. Lynda Reich, η χρέωση των 45 δολ. ανά άτομο για κρουαζιέρα 15 ημερών, εμφανίσθηκε στο τέλος της κρουαζιέρας στον συνολικό τους λογαριασμό.

Σύμφωνα με το International Council of Cruise Lines τα χρήματα που πληρώνουν οι επιβάτες για λιμενικά κόστη συμπεριλαμβάνουν ήδη πολλά κόστη για λόγους ασφαλείας. Ο κ. Egeland δήλωσε ότι η «επιπλέον χρέωση» των 3 δολαρίων ήταν για τα κόστη που καταβάλει η εταιρία για λόγους ασφάλειας.

Με το ποσό των 3 δολαρίων το άτομα ανά μέρα για μια κρουαζιέρα 15 ημερών η Royal Olympic μπορεί να εισπράξει μέχρι και 37.000 δολάρια. Με μια κίνηση καλής θέλησης η ROC θα μπορούσε να πληρώσει μέχρι και 112.860 δολάρια, δήλωσε η κ. Lynda Reich, η οποία, όμως, τόνισε ότι δεν έχει ακόμα καμιά απάντηση από την εταιρία. Επίσης, πρόσθεσε ότι οι πελάτες της δεν θέλουν πίστωση για μελλοντική κρουαζιέρα, αλλά τα χρήματά τους πίσω.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024