Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΤο easyCruiseOne ανοίγει την καλοκαιρινή σεζόν νωρίτερα από ό,τι είχε ανακοινωθεί
Ο Στέλιος Χατζηιωάννου απαντά στα δημοσιεύματα για σπατάλες

Το easyCruiseOne ανοίγει την καλοκαιρινή σεζόν νωρίτερα από ό,τι είχε ανακοινωθεί

H easyCruise ανοίγει την καλοκαιρινή σεζόν στις 18 Μαΐου 2007, νωρίτερα από τις 31 Μαΐου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, καθώς, σύμφωνα με τον Στέλιο Χατζηιωάννου, Πρόεδρο της εταιρείας, η πορεία […]

H easyCruise ανοίγει την καλοκαιρινή σεζόν στις 18 Μαΐου 2007, νωρίτερα από τις 31 Μαΐου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, καθώς, σύμφωνα με τον Στέλιο Χατζηιωάννου, Πρόεδρο της εταιρείας, η πορεία των κρατήσεων δείχνει<...> ότι Έλληνες αλλά και ξένοι αγκάλιασαν αυτόν το νέο τύπο διακοπών στα ελληνικά νησιά, φέρνοντας στη χώρα πολύτιμο τουριστικό συνάλλαγμα. Επιπλέον, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα της εταιρείας, το easyCruiseOne θα πραγματοποιήσει μια κρουαζιέρα ειδικά σχεδιασμένη για το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε Μύκονο, Πάρο και Σίφνο.

“Η easyCruise διαφοροποιείται εντελώς από τις παραδοσιακές κρουαζιέρες. Αυτό οφείλεται τόσο στο ότι το πλοίο παραμένει σε κάθε προορισμό σχεδόν όλη τη μέρα και όλη τη νύχτα, όσο και στους ίδιους τους πελάτες μας, που είναι στην πλειοψηφία τους νέοι, δυναμικοί, με διάθεση να ζήσουν, να εξερευνήσουν τα νησιά μας, να ξοδέψουν χρήματα στα τοπικά καταστήματα, να περάσουν καλά. Τελικά η πολυτέλεια δεν προϋποθέτει σπατάλη, αλλά διάθεση να ζήσεις. Γι` αυτό και φροντίσαμε να κρατήσουμε το κόστος χαμηλό, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να ζήσουν αυτή την εμπειρία”, δήλωσε ο Πρόεδρος της easyCruise, Στέλιος Χατζηιωάννου.

Μάιος 2007 – Οι κρουαζιέρες του easyCruiseOne

Με βάση το νέο πρόγραμμα που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, τα ταξίδια του πλοίου easyCruiseOne για το Μάιο διαμορφώνονται ως εξής:

  1. Παρασκευή 18 Μαΐου – Δευτέρα 21 Μαΐου 2007 Τριήμερη κρουαζιέρα σε Μύκονο και Σίφνο
  2. Τρίτη 22 Μαΐου – Παρασκευή 25 Μαΐου 2007 Τριήμερη κρουαζιέρα σε Πόρο και Σπέτσες
  3. Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Παρασκευή 25 Μαΐου – Τρίτη 29 Μαΐου 2007 Τετραήμερη κρουαζιέρα σε Πάρο, Μύκονο, Σίφνο
  4. Τρίτη 29 Μαΐου – Πέμπτη 31 Μαΐου Μini κρουαζιέρα στις Σπέτσες

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου μιλά για σπατάλες και για την κρουαζιέρα των 40ών γενεθλίων του

“Δεν συνηθίζω να μιλώ για την προσωπική μου ζωή, αλλά μετά τις διαστάσεις που πήρε στα ελληνικά ΜΜΕ (εφημερίδα Πρώτο Θέμα, κανάλι ALTER) το κόστος της κρουαζιέρας που διοργάνωσα για τα γενέθλιά μου, κρίνω πως είναι απαραίτητο να διευκρινίσω τα ακόλουθα.

Δόθηκε η εντύπωση ότι η κρουαζιέρα πραγματοποιήθηκε με το “κότερό” μου, κόστισε 1 εκατ. ευρώ και πως όλα τα έξοδα των καλεσμένων πληρώθηκαν από εμένα. Στην πραγματικότητα, με αφορμή τα 40ά μου γενέθλια κάλεσα την παρέα μου για μια κρουαζιέρα με το easyCruiseOne, το ίδιο πλοίο που το Μάιο θα έρθει στα ελληνικά νησιά. Η κρουαζιέρα έγινε στην Καραϊβική γιατί έχω γενέθλια το Φεβρουάριο και το easyCruiseOne βρισκόταν ούτως ή άλλως εκεί. Αν είχα γενέθλια τον Ιούνιο, σας διαβεβαιώνω ότι θα τα γιόρταζα στο Αιγαίο. Οι καλεσμένοι μου πλήρωσαν από την τσέπη τους τα αεροπορικά τους εισιτήρια, καθώς και τα προσωπικά τους έξοδα, εκτός από το κόστος πέντε (5) γευμάτων που διοργάνωσα σε τοπικά εστιατόρια και τη διαμονή τους στις λιτές καμπίνες του easyCruiseOne. Επιπλέον, μετά από παράκλησή μου, αντί για δώρο γενεθλίων έκαναν χρηματικές δωρεές στη διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος WWF. Το σύνολο των δωρεών ανήρθε σε € 45,000, τα οποία και θα διατεθούν για καλό σκοπό.

Μπορώ, λοιπόν, να πω με βεβαιότητα ότι δεν ξόδεψα 1 εκατομμύριο ευρώ, ένα υπερβολικό νούμερο που μάλλον προέκυψε για τις ανάγκες εντυπωσιασμού ενός κοσμικού ρεπορτάζ. Το πραγματικό κόστος -εξαιρώντας το κόστος της φιλοξενίας των καλεσμένων μου στο easyCruiseOne, που ούτως ή άλλως μου ανήκει- πλησιάζει το ένα δέκατο (1/10) του ποσού αυτού. Παραδέχομαι ότι ακόμη και αυτό το ποσό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό για τον μέσο καταναλωτή. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η κρουαζιέρα έγινε στο easyCruiseOne, ένα προϊόν για το οποίο είμαι υπερήφανος, για αυτό και επέλεξα να ταυτίσω τα γενέθλιά μου με αυτό. Αν τα ΜΜΕ επιμένουν να ασχολούνται με το θέμα, ζητώ τουλάχιστον να αναφέρουν το όνομα του πλοίου, ώστε οι Έλληνες να γνωρίσουν αυτόν το νέο, προσιτό σε όλους, τρόπο διακοπών στα ελληνικά νησιά.

Γνωρίζω καλά την αξία του χρήματος. Η σπατάλη είναι έννοια ασύμβατη τόσο με τις προσωπικές μου αξίες όσο και με τη φιλοσοφία πάνω στην οποία έχω στηρίξει την καριέρα μου και τις επιχειρήσεις μου: μείωση του κόστους και αφαίρεση κάθε στοιχείου που δεν απαραίτητο, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να έχει την ευκαιρία να αγοράσει τις υπηρεσίες που προσφέρω: να πετάξει με την easyJet πληρώνοντας εισιτήριο 8 ευρώ, να πάει κρουαζιέρα στην Καραϊβική με 15 ευρώ την ημέρα, να σερφάρει σε ένα easyInternetcafe με 1 ευρώ. Από τις 18 Μαϊου που το πλοίο της easyCruise επιστρέφει από την Καραϊβική στην Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν με τα μάτια τους το πώς αυτή η φιλοσοφία γίνεται πράξη.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024