Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΥΕΝ: Προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής κρουαζιέρας στο διεθνές ναυτιλιακό σκηνικό

ΥΕΝ: Προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής κρουαζιέρας στο διεθνές ναυτιλιακό σκηνικό

Έχοντας ως απώτερο στόχο να καταστεί το υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοιο ανταγωνιστικό με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές σημαίες, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ανακοίνωσε προχτές στη Βουλή τα μέτρα ενίσχυσης της ελληνικής κρουαζιέρας

Έχοντας ως απώτερο στόχο να καταστεί το υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοιο ανταγωνιστικό<...> με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές σημαίες, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ανακοίνωσε προχτές στη Βουλή τα μέτρα ενίσχυσης της ελληνικής κρουαζιέρας, που σε συνδυασμό με την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, που διέπει το θαλάσσιο τουρισμό, την άρση των πολυάριθμων αντικινήτρων και την υπέρβαση των γραφειοκρατικών και πολυδάπανων μηχανισμών, μπορούν να συμβάλλουν γενικότερα στην ανάδειξη της ελληνικής κρουαζιέρας στο διεθνές ναυτιλιακό σκηνικό.

Ειδικότερα, τα μέτρα αφορούν στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στα κρουαζιερόπλοια υπό ελληνική σημαία, καθώς και στην παροχή εκπτώσεων ελλιμενισμού. Παρόλα αυτά όμως από τους εφοπλιστές του κλάδου, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ναυτεμπορικής`, τα μέτρα κρίνονται ως `ανεπαρκή`, καθώς, όπως ισχυρίζονται δεν μειώνουν αποτελεσματικά τη διαφορά κόστους ανάμεσα στο ελληνικό και τα ευρωπαϊκά κρουαζιερόπλοια”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024