Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣε εξέλιξη η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ
Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, παρά την απεργία τη Μ. Πέμπτη

Σε εξέλιξη η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για προειλημμένη απόφαση υπέρ της απεργίας της ΠΝΟ, που υπαγορεύτηκε από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ εδώ και μία εβδομάδα.

Από χθες τα μεσάνυχτα έχει ξεκινήσει η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) έπειτα από απόφαση που έλαβαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών. Για “χαριστική βολή στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού” κάνουν λόγο ξενοδόχοι και επιχειρηματίες.

“Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου” δήλωσε, με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. Επιπλέον, σημείωσε:

“Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με την απεργία της ΠΝΟ είναι μικρογραφία του αδιεξόδου στο οποίο κινδυνεύει να βρεθεί η πατρίδα μας μετά τις εκλογές. Κόμματα κινούν για καθαρά πολιτικούς λόγους τα νήματα μιας απεργίας που πλήττει τους ίδιους πολίτες, τον τουρισμό, την οικονομία πολλών περιοχών της χώρας, την εικόνα της χώρας. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου και επιχαίρουν όταν βλέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν άλλα κόμματα και μάλιστα μεταξύ αυτών κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο και μάλιστα αυτοδύναμα, που αντί να πάρει μια σαφή, υπεύθυνη στάση και να αναλάβει το πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται, δείχνει μια αντιφατική και αμφίθυμη συμπεριφορά που ενθαρρύνει την απεργία και οδηγεί στο αδιέξοδο.

Η δική μας θέση είναι πάρα πολύ καθαρή: απεργίες στα μέσα μεταφοράς μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα είναι ανεπίτρεπτες. Δεν συνιστούν άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, αλλά αντικοινωνική πράξη που δεν σέβεται τον ταλαιπωρημένο Έλληνα πολίτη, αυτόν που περιμένει να πάει στον τόπο καταγωγής του, που περιμένει το Πάσχα για να νιώσει πιο οικεία στην ίδια την πατρίδα του που σε κρίση τον ταλαιπωρεί και τον ίδιο τα τελευταία χρόνια.

Η δική μας λοιπόν στάση είναι να καλέσουμε για ύστατη φορά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους, να σταματήσουν αυτό το παιχνίδι στις πλάτες της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας και να δώσουν δείγματα υπευθυνότητας. Να σκεφτούν με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και επιτέλους με όρους εθνικού και όχι κομματικού ή συνδικαλιστικού ή προσωπικού συμφέροντος”.

Από την πλευρά της, η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για προειλημμένη απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ εδώ και μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, σφοδρή επίθεση στον Οίκο Ναύτου και σε όσους υποστηρίζουν να μην ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Τόνισε πως είναι ένας οργανισμός που έχει υπερβεί κατά 100 εκατ. ευρώ το 2011 την φαρμακευτική δαπάνη και έχει 15 χρόνια να κάνει ισολογισμό.

Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, παρά την απεργία
Δεν αναμένεται να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των επιβατών με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, παρά την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για τη Μεγάλη Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε αυτά.
 
Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ κ. Σοφοκλής Φάτσιος, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, διαβεβαίωσε το επιβατικό κοινό ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν όπως έχει προγραμματιστεί, δεδομένου ότι το 90% των ιδιοκτητών είναι και οδηγοί. Ο κ. Φάτσιος διευκρίνισε ότι η απεργία αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ.
 
Είναι η δεύτερη φορά που οι εργαζόμενοι καταφεύγουν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας, όπως αναφέρουν, την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας και να σταματήσουν οι απολύσεις, οι οποίες, όπως διατείνονται, έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται.
 
Από την πλευρά της η διοίκηση των ΚΤΕΛ αντιτείνει ότι οι εργαζόμενοι ζητούν νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, με αυξήσεις μισθών, τη στιγμή που σε όλους τους χώρους εργασίας γίνονται μειώσεις αποδοχών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024