Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΜνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

Στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την ανάπτυξη Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και θαλάσσιων λεωφόρων, και μετά την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας στις 4 Απριλίου 2005, υπογράφηκε στις 15 Απριλίου αντίστοιχο Μνημόνιο Συνεργασίας της Χώρας μας με την…

Στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την ανάπτυξη Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών<...> και θαλάσσιων λεωφόρων, και μετά την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας στις 4 Απριλίου 2005, υπογράφηκε στις 15 Απριλίου αντίστοιχο Μνημόνιο Συνεργασίας της Χώρας μας με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Με τις διμερείς αυτές συμφωνίες επιδιώκεται η διαμόρφωση κοινών θέσεων κατά τις διαπραγματεύσεις στα Κοινοτικά Όργανα και η συγκεκριμενοποίηση της συνεργασίας της Χώρας μας με γειτονικά Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προετοιμασία και υποβολή κοινών προτάσεων έργων σε πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών.

Στο πεδίο της ναυτιλιακής πολιτικής με το σχεδιασμό αυτό επιδιώκεται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Ελληνικών και Κυπριακών λιμένων, που θα ενταχθούν στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, ενώ αναμένεται να δημιουργήσουν νέες γραμμές μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Οι στόχοι, που επιδιώκονται, είναι η ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων λιμένων στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και η πραγματοποίηση μεγάλων έργων υποδομών και εξοπλισμών σε αυτούς. Παράλληλα, αναμένεται, επίσης, η τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα πλαίσια της προώθησης της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και των συνδυασμένων μεταφορών στην περιοχή της Μεσογείου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το ΥΕΝ διερευνά τις περαιτέρω δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας της Χώρας μας με άλλα ενδιαφερόμενα Κράτη – Μέλη της ευρύτερης περιοχής, όπως η Σλοβενία και η Μάλτα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024