Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑύξηση των Τσέχων τουριστών στην Ελλάδα

Αύξηση των Τσέχων τουριστών στην Ελλάδα

Για άνοδο του τουριστικού ενδιαφέροντος των Τσέχων για την Ελλάδα κάνει λόγο εβδομαδιαίο περιοδικό της Πράγας, δημοσιεύοντας δηλώσεις στελεχών τουριστικών γραφείων της χώρας και της Ομοσπονδίας Τσεχικών Τουριστικών Πρακτορείων. Όμως […]

Για άνοδο του τουριστικού ενδιαφέροντος των Τσέχων για την Ελλάδα κάνει λόγο εβδομαδιαίο περιοδικό της Πράγας, δημοσιεύοντας<...> δηλώσεις στελεχών τουριστικών γραφείων της χώρας και της Ομοσπονδίας Τσεχικών Τουριστικών Πρακτορείων. Όμως σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται, φέτος καταγράφεται μείωση περίπου 15% στα ταξίδια των Τσέχων τουριστών στο εξωτερικό. Ακόμα μεγαλύτερη (30%) είναι η μείωση προς προορισμούς με αεροπορική πτήση.

Διαπιστώνεται, ωστόσο, αλλαγή στις προτιμήσεις των πελατών, ιδιαίτερα αυτών που κάνουν κρατήσεις μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της εταιρείας Invia.cz, «υποχωρεί το ενδιαφέρον για την Κροατία και η προσοχή των πελατών μας στρέφεται προς την Ελλάδα». Ο ίδιος αναφέρει ότι, ταξίδια προς την Ελλάδα αγοράζει το ένα τέταρτο των πελατών της εταιρείας, καθώς η χώρα προσελκύει με τη μεγάλη ποικιλία προορισμών και το πλήθος των νησιών της.

Aνοδο του τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα διαπιστώνει και ο εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου Fischer. Ο εκπρόσωπος του πρακτορείου Blue Style συγκαταλέγει την Ελλάδα στους «παραδοσιακούς προορισμούς» των Τσέχων πελατών, μαζί με την Αίγυπτο, την Τυνησία και την Ισπανία. Παράλληλα διαπιστώνει αύξηση του ενδιαφέροντος των Τσέχων τουριστών για ταξίδια και προς την Τουρκία. Το σχετικό δημοσίευμα πλαισιώνεται από φωτογραφία της Σαντορίνης με την εξής λεζάντα: «Εξατμίζεται το ενδιαφέρον για την Κροατία! Στα ελληνικά νησιά κατευθύνονται όλο και περισσότεροι Τσέχοι τουρίστες, τους οποίους πλέον δεν προσελκύουν τα θέρετρα της Κροατίας».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024