Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΔημιουργείται η ‘γειτονιά’ του ποδηλατικού τουρισμού στο 4ο Αthens Bike Festival
Ποδηλατικός τουρισμός

Δημιουργείται η ‘γειτονιά’ του ποδηλατικού τουρισμού στο 4ο Αthens Bike Festival

Για πρώτη φορά, ο κόσμος του ποδηλάτου θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει περιοχές και επιχειρήσεις που προτείνουν εξειδικευμένες λύσεις για ποδηλατικό τουρισμό στα πλαίσια του Athens Bike Festival που διοργανώνεται για τέταρτη φορά, στην Αθήνα, από τις 20-22 Σεπτεμβρίου 2013 στην 'Τεχνόπολις' του Δήμου Αθηναίων.

Οι διοργανωτές του Athens Bike Festival σε συνεργασία με την T.M.A Travel Media Applications (Cyprus) Ltd, δημιουργούν φέτος, στο χώρο του Athens Bike Festival μια “γειτονιά” με τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς, με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών του φεστιβάλ αναφορικά με τις δυνατότητες επιλογών για αποδράσεις και διακοπές με το ποδήλατο.

Ο ποδηλατικός τουρισμός – ο πλέον ανερχόμενος κλάδος θεματικού τουρισμού στην Ευρώπη – αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις του τουρισμού καθώς προσφέρει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη, σε ένα κοινό που διακρίνεται για το υψηλό κοινωνικοοικονομικό προφίλ του. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2012, εκτιμάται ότι κάθε χρόνο στην Ευρώπη πραγματοποιούνται περισσότερα από 20,3 εκατ. ταξίδια ποδηλατικού τουρισμού που περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις, με εκτιμώμενα έσοδα ύψους 8,94 δισ. ευρώ.

Η χώρα μας έχει σχεδόν μηδενικό μερίδιο στην παραπάνω αγορά σε αντίθεση με γειτονικές και με αντίστοιχα οικονομικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά χώρες (Κροατία, Σλοβενία, Ιταλία, Αυστρία κα) οι οποίες ήδη επενδύουν σημαντικά στον ποδηλατικό τουρισμό.

“Είναι αλήθεια ότι στις μέρες μας ο ξενοδόχος, για να καταφέρει να ξεχωρίσει και να προσελκύσει πελάτες, θα πρέπει να απευθυνθεί σε στοχευμένες αγορές ‘niche markets’ όπως λέγονται και να προσφέρει κάτι το διαφορετικό. Οι ποδηλάτες αποτελούν μια μεγάλη και ανερχόμενη αγορά και πιστεύουμε ότι με χαρά θα δεχθούν τις ταξιδιωτικές προτάσεις των εκθετών στη νέα μας ‘γειτονιά’ στα πλαίσια του Bike Festival”, ανακοίνωσε η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, γενική διευθύντρια της Travel Media Applications.

Λίγα λόγια για το Athens Bike Festival
Από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2013, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί το 4o Bike Festival: Μια γιορτή του ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του ποδηλάτου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην πόλη μας.


Το Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδήλατου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Το Bike Festival είναι το σημείο αναφοράς για το ποδήλατο και την εναλλακτική αστική μετακίνηση. Δύο είναι οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ:

  • Ποδήλατα: Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τς κατηγορίες ποδηλάτων, με έμφαση στις προτάσεις για ποδήλατα πόλης – συμβατικά, αναδιπλούμενα, ηλεκτρικά.
  • Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.

Φέτος είναι η τέταρτη χρονιά διοργάνωσης του Athens Βike Festival. Η περσινή διοργάνωση προσέλκυσε περισσότερους από 30.000 επισκέπτες στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Η διοργάνωση του Athens Bike Festival ανήκει στην MBIKE Events & Digital.

Η T.M.A Travel Media Applications (Cyprus) Ltd εξειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών marketing, πωλήσεων και επικοινωνίας αποκλειστικά στον τουρισμό, αξιοποιώντας την τεχνολογία και το internet ως εργαλεία στην υπηρεσία του τουριστικού επιχειρηματία και επαγγελματία. Στόχος της T.M.A. είναι η διευκόλυνση της ενημέρωσης και της επικοινωνίας των μελών της ελληνικής, κυπριακής και παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον καταναλωτή τουριστικών υπηρεσιών, με γνώμονα την κατανόηση και ικανοποίηση των αναγκών του δυνητικού ταξιδιώτη.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/03/2023
22/03/2023
21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023