Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜια περιουσία ξόδεψαν οι Μουσουλμάνοι τουρίστες κατά το Ραμαζάνι στο Λονδίνο
Τάσεις

Μια περιουσία ξόδεψαν οι Μουσουλμάνοι τουρίστες κατά το Ραμαζάνι στο Λονδίνο

Μεγάλα ποσά ξοδεύτηκαν από τους Μουσουλμάνους τουρίστες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού στο Λονδίνο, το οποίο φέτος έγινε ο αγαπημένος προορισμός των κατοίκων του Κόλπου.


Το Λονδίνο είχε προετοιμαστεί για υψηλά έσοδα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, τα οποία έφτασαν τα 87 εκατ. λίρες, ενώ για το σύνολο του καλοκαιριού αναμένεται το ποσό να φτάσει τα 91 εκατ. λίρες. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 25% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Η εφημερίδα “The Daily Mail” αναφέρει ότι ένας κάτοικος χώρας του Κόλπου αγόρασε ένα ρολόι αξίας 18.000 λιρών από ένα πολυκατάστημα της Oxford Street. Τα παραδείγματα των υπερ-αγορών δεν σταματούν αφού η εφημερίδα αναφέρει την αγορά μια τσάντας ύψους 12.000 λιρών, την αγορά κοσμημάτων ύψους δεκάδων χιλιάδων λιρών κ.ο.κ. Έμφαση δίνεται στην κίνηση των καταστημάτων, αφού το Λονδίνο αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών που αγαπούν τις αγορές, οι οποίες αποτελούν τουριστικό έσοδο.

Χαρακτηριστικό επίσης, είναι ότι η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι φέτος οι κάτοικοι του Κόλπου απέφυγαν να κάνουν τις καθιερωμένες τους διακοπές στην Γαλλία, ως διαμαρτυρία για την απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας στους δημόσιους χώρους.

Αραβικές εφημερίδες αναφέρουν ότι φέτος αναχώρησαν από τη Σαουδική Αραβία 1,4 εκατ. τουρίστες για να περάσουν το καλοκαίρι εκτός της χώρας. Το Ντουμπάι είναι η πρώτη επιλογής τους (ίσως και λόγω της γειτνίασης με την Σαουδική Αραβία), ακολουθεί η Μαλαισία, το Λονδινο, το Λος Αντζελες, το Παρίσι, η Ρώμη, και η Βηρυτός. Δυνατά επανέρχεται και το Sharm El-Sheikh και το Κάιρο στην Αίγυπτο. Φέτος, σημειώθηκε μια πτώση στις επισκέψεις στην Τουρκία, ενώ ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς δεν εμφανίζεται η χώρα μας. Οι προορισμοί που ακολουθούν είναι η Γερμανία, η Ινδονησία, η Σιγκαπούρη, η Σρι Λάνκα, οι Σεϊχέλες, ο Μαυρίκιος, και οι Μαλδίβες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024