Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι δημοφιλέστεροι προορισμοί καλοκαιρινών διακοπών από την ABTA
Association of British Travel Agents

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί καλοκαιρινών διακοπών από την ABTA

Τους προορισμούς με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΑΒΤΑ (Association of British Travel Agents), βάσει των κρατήσεων που έχουν γίνει από γραφεία – μέλη της, αναδεικνύοντας…

Τους προορισμούς με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΑΒΤΑ<...> (Association of British Travel Agents), βάσει των κρατήσεων που έχουν γίνει από γραφεία – μέλη της, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ως δημοφιλέστερο προορισμό την Ισπανία, ακολουθούμενη από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία.

Σημαντική αύξηση της τάξης του 10% παρουσίασαν οι αφίξεις τουριστών στην Αφρική, με την Αίγυπτο να σημειώνει αύξηση 11%, την Κένυα 50%, το Μαρόκο 33% και την Τυνησία 4%, ενώ σημαντικά αυξημένες ήταν οι κρατήσεις και σε χώρες, που επηρεάστηκαν άμεσα από το τσουνάμι το 2004, όπως η Ταϊλάνδη που εμφάνισε αύξηση 17% και η Σρι Λάνκα 19%.

Την πιο μεγάλη αύξηση όμως, όσον αφορά στις τουριστικές αφίξεις, σημείωσε η Βραζιλία, με το ποσοστό της να σκαρφαλώνει στο 560%, κυρίως εξαιτίας της επιτυχημένης εισόδου στην αγορά κατά τα τέλη του 2005 πακέτων διακοπών για τη Βόρεια Βραζιλία.

Την εικόνα της ως μια φιλόξενη χώρα εξασφάλισε την φετινή χρονιά και η Γερμανία, οι τουριστικές αφίξεις της οποίας αυξήθηκαν κατά 32%, γεγονός στο οποίο συνέβαλλε καθοριστικά και η διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που μαγνήτισε στη χώρα χιλιάδες τουρίστες, λάτρεις του αθλήματος.

Σκιαγραφόντας την εικόνα του τουριστικού σκηνικού κατά το φετινό καλοκαίρι, ο πρόεδρος της ABTA, κ. Justin Fleming, σχολίασε: “Παρόλο που οι δημοφιλέστεροι παραδοσιακοί προορισμοί της Μεσογείου εξακολουθούν να κυριαρχούν στην αγορά, μεγάλη είναι η ζήτηση πελατών μας για ταξίδια μακρινά σε εξωτικούς προορισμούς”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024