Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί του 2014 για τους Βρετανούς
Τάσεις

Οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί του 2014 για τους Βρετανούς

Μια νέα δημοσκόπηση από το βρετανικό online ταξιδιωτικό γραφείο sunshine.co.uk αποκάλυψε ποιοί προορισμοί θα είναι οι πιο δημοφιλείς το 2014 για διακοπές, βάσει των απαντήσεων στην ερώτηση 'σε ποιο μέρος θα θέλατε να ταξιδέψετε περισσότερο;'. Στην κορυφή της λίστας είναι το Πράσινο Ακρωτήριο, η Βραζιλία, το Μαρόκο και η Σικελία.

Οι τουριστικοί προορισμοί που οι Βρετανοί θέλουν περισσότερο να επισκεφθούν το 2014 αποκαλύφθηκαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ταξιδιωτικού γραφείου sunshine.co.uk. Σύμδφωνα με τα αποτελέσματα, το Πράσινο Ακρωτήριο, η Βραζιλία και το Μαρόκο βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Επιπλέον, το 66% των Βρετανών δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν να πάνε διακοπές σε έναν προορισμό που δεν έχουν πάει ποτέ πριν μέσα στο 2014, αντί για κάπόιο μέρος που ήδη γνωρίζουν.

Το sunshine.co.uk έχει ήδη λάβει κρατήσεις για διακοπές το 2014, με ιδιαίτερα δημοφιλή να αποδεικνύονται τα τουριστικά θέρετρα Benidorm, Sharm el Sheikh (Αίγυπτος) και Costa Adeje (Τενερίφη). Ωστόσο, το online ταξιδιωτικό γραφείο αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοσκόπηση μεταξύ των Βρετανών, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει ποιους προορισμούς σκέφτονται να επισκεφθούν για διακοπές το επόμενο έτος.

Συνολικά, 1.792 άνθρωποι από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, κάθε ηλικίας, από 18 ετών και άνω. Όλοι οι ερωτηθέντες πραγματοποίησαν διακοπές κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Το 11% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι είχαν ήδη κάνει κράτηση των διακοπών τους για το 2014, ενώ το 64% δήλωσαν ότι σκοπεύουν να πάνε διακοπές στο εξωτερικό, αλλά δεν έχουν κάνει κράτηση ακόμα.

Εκείνοι που σκοπεύυν να πάνε διακοπές στο εξωτερικό το 2014, αλλά δεν έχουν κλείσει ακόμη ρωτήθηκαν περαιτέρω για το που ενδέχεται να πάνε (και μπορούσαν να αναφέρουν περισσότερους από έναν προορισμό), οι πιο δημοφιλείς απαντήσεις που δόθηκαν ήταν:

1. Πράσινο Ακρωτήριο: 31%
2. Βραζιλία: 26%
3. Μαρόκο: 23%
4. Σικελία: 21%
5. Μαδέιρα: 18%
6. Μεξικο: 16%
7. ΗΠΑ 12%
8. Τουρκία: 9%
9. Ίμπιζα: 5%
10. Νέα Ζηλανδία: 4%

Όταν ρωτήθηκαν αν το 2014 ότι θα επισκεφθούν κάπου έχουν ήδη πάει για διακοπές ή κάπου εντελώς διαφορετικά (άλλη χώρα), τα 2/3 (66%) δήλωσαν ότι θα αναζητήσουν να κλείσουν για ένα νέο προορισμό για τις διακοπές τους το 2014.

Στην ερώτηση από που θα επηρεαστούν για την απόφασή τους οι “συστάσεις από τους φίλους” ήταν η πιο δημοφιλής πηγή έμπνευσης (47%), ακολουθούμενη από “τηλεοπτικά προγράμματα” (35%) και “ταξιδιωτικές κριτικές / δημοσιεύσεις” (30%).

Στην ερώτηση πόσες φορές θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές το 2014 η πιο κοινή απάντηση ήταν δύο φορές, για το 54% των ερωτηθέντων.

Ο Chris Clarkson, διευθύνων σύμβουλος του sunshine.co.uk , δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας: “Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να πάνε διακοπές δύο φορές το 2014. Αν και έχουμε ήδη μια εικόνα από τον αριθμό των κρατήσεων για τις διακοπές του 2014, θελήσαμε να μάθουμε τα μέρη που οι άνθρωποι πραγματικά ήθελαν να επισκεφθούν το επόμενο έτος. Φαίνεται ότι οι ανερχόμενοι προορισμοί είναι το Πράσινο Ακρωτήριο, η Βραζιλία, το Μαρόκο και η Σικελία -και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί, καθώς όλα προσφέρουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, εκπληκτικά τοπία και πολλές δραστηριότητες. Η εμφάνιση της Βραζιλίας στο Νο2 της λίστας πρέπει να έχει άμεση σχέση με τηξ διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Μόνο ο χρόνος θα δείξει ποιοί τελικά θα είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμούς για το 2004”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024