Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση να ανοίξει αεροδιάδρομο προς ΗΠΑ, χάνονται 32 εκατ. λίρες ημερησίως
Αερομεταφορές

Πιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση να ανοίξει αεροδιάδρομο προς ΗΠΑ, χάνονται 32 εκατ. λίρες ημερησίως

Επιδίωξη είναι να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, στο οποίο οι ταξιδιώτες θα μπουν σε καραντίνα, στη συνέχεια θα κάνουν τεστ πριν πετάξουν και θα ξανκάνουν τεστ ξανά όταν φτάσουν στον προορισμό τους.

Οι εμπορικές συναλλαγές πολλών εκατομμυρίων λιρών κινδυνεύουν, εκτός εάν η βρετανική κυβέρνηση δεν υποστηρίξει τα τεστ για COVID-19, ώστε να “ανοίξουν” τα δρομολόγια πτήσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου αι ΗΠΑ.

Έρευνα που ανέθεσε η Airlines UK και το Αεροδρόμιο Heathrow δείχνει ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις χάνουν 32 εκατ. λίρες την ημέρα επειδή δεν υπάρχει “αερογέφυρα” μεταξύ των δύο χωρών.

Επιδίωξη είναι να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, στο οποίο οι ταξιδιώτες θα μπουν σε καραντίνα, στη συνέχεια θα κάνουν τεστ πριν πετάξουν και θα ξανακάνουν τεστ ξανά όταν φτάσουν στον προορισμο τους.

Σε άρθρο του στην Daily Telegraph, ο διευθύνων σύμβουλος του Heathrow John Holland Kaye προέτρεψε τη βρετανική κυβέρνηση να υποστηρίξει τα τεστ. “Εάν πιστεύετε στο Brexit και μια πραγματικά παγκόσμια Βρετανία που ηγείται του κόσμου στο εμπόριο, η επανεκκίνηση ασφαλών ταξιδιών και εμορίου με τις ΗΠΑ πρέπει επίσης να είναι η μάχη σας. Όσο οι ουρανοί μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένουν κλειστοί, Brexit δε θα σημαίνει Brexit”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμη στην εκπομπή “Today” του ραδιοφωνικού σταθμού Radio 4 ότι η σημασία των συνδέσεων μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. “Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις. Αν δεν μπορέσουμε να αρχίσουμε να εξομαλύνουμε το εμπόριο με τις ΗΠΑ, τότε θα χαθούν θέσεις εργασίας”. Είπε ακόμη ότι το πιλοτικό πρόγραμμα μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου θα ήταν μια “καλή αρχή”. “Μπορούμε να ελέγξουμε ποιος πετάει από που, με τεστ πριν οι άνθρωποι φτάσουν σε αεροπλάνα, καραντίνα στο σπίτι πριν πετάξουν και μετά κι άλλο τεστ κατά την άφιξη”.

Η μελέτη, από τη εταιρεία αναλύσεων York Aviation, διαπίστωσε ότι το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου θα χάσει 11 δισ. λίρες ως αποτέλεσμα της κλειστής αεροπορικής διαδρομής μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου με σημαντικό ποσοστό από αυτά στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. “Στις αρχές Οκτωβρίου, ο κλειστός αεροπορικός διάδρομος μεταξύ των ΗΠΑ και του Ην. Βασιλείου θα κοστίζει στη βρετανική οικονομία 32 εκατ. λίρες κάθε μέρα”, ανέφερε η έκθεση. Το γεγονός αυτό βασίζεται στην κατάρρευση της επιβατικής κίνησης κατά 92% από τον Μάρτιο, όταν ξεκίνησε το lockdown και κατά 85% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με το 2019.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024